Klintones pārstāvis uzskata, ka Trampam palīdz krievu hakeri

© Steven Guzzardi / RememberХакер за компьютером
Хакер за компьютером - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta posteņa kandidātes Hilarijas Klintones štāba pārstāvis Rosbijs Muks uzskata, ka krievu hakeri uzlauzuši Demokrātiskās partijas locekļu pastkastītes, lai palīdzētu Republikāņu partijas pārstāvim Donaldam Trampam.

RĪGA, 25. jūlijs — Sputnik. ASV prezidenta posteņa kandidātes Hilarijas Klintones štāba pārstāvis Rosbijs Muks apsūdz hakerus no Krievijas par to, ka tie esot uzlauzuši Demokrātiskās partijas locekļu pastkastītes, lai palīdzētu Republikāņu partijas pārstāvim Donaldam Trampam.

Республиканский кандидат в президенты Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps apsūdzējis Hilariju Klintoni par ISIS parādīšanos

Piektdien organizācija Wikileaks publicēja ASV Demokrātiskās partijas Nacionālās komitejas elektroniskās vēstules (to kopskaits sasniedzis 19 252 vēstules), vēsta Wikileaks mājas lapa. Sarakste liecina, ka partijas vadība aktīvi meklējusi iespējas atbalstīt Klintoni primāro vēlēšanu laikā un diskreditēt viņas galveno konkurentu priekšvēlēšanās – senatoru Bērniju Sandersu.

Muks uzstājās pārraidē telekanālā CNN un izteica savas apsūdzības hakeriem no Krievijas. Viņš neminēja nekādus konkrētus faktus, kas apliecinātu hakeru uzbrukuma izcelsmi, taču pavēstīja, ka Trampa priekšvēlēšanu kampaņa kļūstot aizvien "prokrieviskāka".

"Man šķiet, rodas satraucoša aina, ja jūs to visu saliksiet kopā, un vēlētājiem par to ir jāpadomā," – viņš secināja. Muks piebilda, ka tās esot ne vien viņa domas, bet arī ekspertu viedoklis.

Ziņu lente
0