Zaharova atbildēja Varšavai uz vārdiem par Krievijas saistību ar Voliņas slaktiņu

© Sputnik / Alexander VilfОфициальный представитель МИД России Мария Захарова
Официальный представитель МИД России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova atbildēja Polijas aizsardzības ministram Antoni Macerevičam, kurš saistījis Krieviju un Voliņas traģēdiju. Viņa norādīja, ka Polijas valdība no rusofobijas noslīd pie nacionālā naida kurināšanas.

RĪGA 13. jūlijs — Sputnik. Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova sociālajā tīklā Facebook komentējusi Polijas aizsardzības ministra Antoni Macereviča teikto, kurš saistījis Krieviju ar Voliņas traģēdiju, vēsta Sputnik Igaunija.

Акция в честь годовщины Волынской резни в Варшаве - Sputnik Latvija
Polija nepiedos ukraiņu nacionālistiem poļu tautas genocīdu

Macerevičs, kurš ir slavens ar saviem pret Krievijas izteikumiem, Polijas telekanāla ēterā paziņojis, ka Krievija "provocējot" poļu genocīdu, "izmantojot ukraiņu nacionālistus 1939.–1945. gadu notikumos", ar Krieviju viss sācies.

"Es gribētu precizēt Varšavai pāris momentus — vaicā Zaharova savā Facebook lapā. — Vai aizsardzības ministrs paudis Polijas oficiālo pozīciju vai savu personīgo? Vai pastāv kādi vēsturiskie notikumi vai dabas parādības, kurās Krievija nebūtu vainīga?"

"Vai neizskatās, ka, klusi atbalstot šādus šovinistiskus izteikumus, Polijas valdība no parastas rusofobijas nemanāmi noslīd pie nacionālā naida kurināšanas?" — uzsvēra Krievijas ĀM oficiālā pārstāve.

Iepriekš Polijas Senāts pieņēma lēmumu atzīt Voliņas traģēdiju par genocīdu un aicināja Seimu pasludināt 11. jūliju par Nacionālo ukraiņu nacionālistu pret poļiem pastrādātā genocīda upuru piemiņas dienu.

Voliņas slaktiņš, ko Ukrainas vēsturē tika nosaukts par  Voliņas traģēdiju, ir poļu iedzīvotāju masveida iznīcināšana Voliņas teritorijā, kopš 1943. gada sākuma. Pēc dažādiem datiem, Ukrainas nacionālistu organizācija (UNO) un tās atbalstītāji iznīcinājuši no 100 līdz 130 tūkstošiem cilvēku. Vēsturnieki vērtē Voliņas traģēdiju, kā vienu no 20. gadsimta Ukrainas-Polijas konflikta asiņainākajām epizodēm.

Ziņu lente
0