Turcija bez tūristiem no Krievijas: tukšas pludmales un milzu zaudējumi

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasIelas kafejnīca Antālijā
Ielas kafejnīca Antālijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nesen Antāliju apmeklēja Sputnik Moldova korespondents un atzīmēja, ka kūrorts ir zaudējis savas uzplauksmes valdzinājumu.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Pustukšas pludmales, guļamkrēsli, brīvi numuri viesnīcā – tā pašlaik izskatās kūrorti Turcijā. Sputnik Moldova korespondents pēc brauciena uz Antāliju pastāstīja, ka ielās nav gandrīz  neviena cilvēka, vietējie veikali, kafejnīcas un restorāni ir pustukši.

"Neierasts iespaids rodas jau lidostā. Vispirms acīs krīt tūristu skaits. Lidosta patiešām ir tukša. Viesnīcās aina ir gandrīz tāda pati," – atzīmēja mūsu korespondents.

Viņš paskaidroja, ka tūristu skaits no Krievijas ir ļoti mazs – galvenokārt šeit atpūšas Irānas, Kazahstānas un Ukrainas pilsoņi.

"Protams, krievu valoda ir dzirdama, taču atpūtnieku no Krievijas ir ļoti maz. Vietējie iedzīvotāji skumst pēc krievu tūristiem. Viņi stāsta, ka krievi ir bijuši visaktīvākie pircēji, bieži pirkuši preces, nekaulējoties ar pārdevēju. Arī restorānu un viesnīcu darbinieki stāstīja, cik ļoti ir vīlušies par šo sezonu. Peļņa ir maza," – atzīmēja korespondents.

Vietējie iedzīvotāji atzina, ka tūrisms Turcijā cieš zaudējumus miljoniem dolāru vērtībā.

Oficiāli dati liecina, ka gada pirmo četru mēnešu laikā ārvalstu tūristu skaits Turcijā salīdzinājumā ar to pašu periodu pirms gada ir krities par 16,5% — līdz 5,82 miljoniem cilvēku. To vēsta vietējie izdevumi. Piemēram, avīze  Hurriyet Daily News konstatēja, ka no 1. līdz 16. jūnijam krievu tūristu skaits salīdzinājumā ar 2015. gadu ir samazinājies par 98,5% (kūrortu apmeklējuši tikai 3517 atpūtnieki), vācu tūristu skaits krities par 45% (atpūtušies 117 845 cilvēki).

Ziņu lente
0