StartUpShow: mūžīgā zibatmiņa un personīgā kosmiskā aukle

© SputnikMūžīgā zibatmiņa
Mūžīgā zibatmiņa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piedāvājam jūsu uzmanībai Krievijas inovatīvos projektus, kuriem, pēc Sputnik redakcijas viedokļa, ir visas izredzes jau tuvāko gadu laikā kļūt slaveniem visā pasaulē.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Projektu prezentācijas noritēja StartUpShow – mazās un vidējās uzņēmējdarbības attīstības šovā, kas līdz ar Sputnik meklē un atbalsta jaunuzņēmumus vairāk nekā 30 valstīs, informē Sputnik Baltkrievija.

Mūžīgā zibatmiņa

Elektronisko nesēju nepietiekamas atmiņas problēma ir atrisināta. FlashSafe jaunuzņēmums, ko prezentēja uzņēmēja Alekseja Čurkina komanda no Krievijas, ļaus uzglabāt neierobežotu informācijas apjomu vienā diskā.

"Lielākā uzmanība, mūsuprāt, jāpievērš drošībai. Informācijas mākoņa izveidei nav vajadzīgs pieteikumvārds, parole un pat pārlūkprogramma. Autorizācija notiek ar  USB atslēgas palīdzību. Visi faili tiek šifrēti klientu līmenī, pat mums nav ne jausmas, ko lietotājs uzglabā serverī," — pastāstīja izstrādātājs.

Krievu novatoriskie izstrādājumi ir pieprasīti ne tikai Krievijā, bet arī ārpus valsts robežām. "Kubas aizsardzības ministrs nesen interesējās par sadarbības iespējām," — piebilda Čurkins.

Milzīga planšete

Pirmā asociācija, kas rodas aplūkojot BigPad, – parasta planšetdatora palielināta versija. Uzņēmēja Ivana Aļohina izstrāde ir divus metrus garš skārienjutīgs aparāts ar kameru un karšu lasītāju.

"Ierīcē iespējams lejupielādēt jebkuru programmatūru. Planšete var kļūt par reklāmas laukumu, automātu pirkumiem interneta veikalā un pat par tirdzniecības kiosku," — uzsver Ivans Aļohins. "98% komplektējošo detaļu tiek ražotas Krievijā, bet lielākā daļa pircēju ir ārvalstu kompānijas," — viņš uzsvēra.

© SputnikMilzīga planšete BigPad
Гигантский планшет BigPad - Sputnik Latvija
Milzīga planšete BigPad

 

Šobrīd vairāk nekā 5 tūkstoši ierīču tiek eksportēti uz citām valstīm. Piemēram, Dubaijā BigPad atrodams tirdzniecības centros, Austrijā ar to palīdzību pārdod bitkoinus, Kolumbijā planšetdatorus plāno ierīkot metro koplietošanas vajadzībām.

Iepakots piens tieši no fermas

30 Sec Milk inovatīvā tehnoloģija ļauj pasterizēt un iepakot pienu 30 sekunžu laikā pēc slaukšanas. Vairs nav jāgaida, kamēr piens no fermas izies caur vairākām apstrādes kārtām.

Tehnoloģija ir sekojoša: vakuuma sūkņi slauc govis, piens tiek filtrēts un 10 sekundes pasterizēts 750С temperatūrā. Pēc tam pienu atvēsina līdz 3-50 С un iepako. Uz katra iepakojuma – QR kods, kas pēc skenēšanas viedtālrunī ļaus pircējam apskatīt govs foto, uzzināt tās vecumu, šķirni un barošanas veidu.

© SputnikUzņēmējs Andrejs Kuteiņikovs
Предприниматель Андрей Кутейников - Sputnik Latvija
Uzņēmējs Andrejs Kuteiņikovs

 

Uzņēmējs Andrejs Kuteiņikovs pastāstīja Sputnik par turpmākiem projekta attīstības plāniem: "Mēs neplānojam pārdot savu aprīkojumu vai pienu. Mūsu variants — tehnoloģiju licenču pārdošana. Pašlaik projekts atrodas sērijas parauga izstrādes stadijā. Savu stundu gaida simtiem pieteikumu no visas pasaules lauku saimniecībām.

Personīgā kosmiskā aukle

Tagad vecāki var neraizēties par savu bērnu drošību. Satelītu sistēma Geolife Baby, ko izstrādājusi kompāniju grupa Geolife, sekos bērna atrašanās vietai un pārvietošanās maršrutam. Vecāki reālā laika režīmā spēs pārraudzīt sava bērna kustības virzienu un norādīt zonas, kurās viņš drīkst atrasties.

Pagaidām izstrādājums izplatās tikai Maskavā un tās apgabalā. Tomēr par šo tehnoloģiju jau pauž interesi citas lielpilsētas.

"Sīkrīks, kas ietilpst GEOLIFE BABY sistēmā, nosaka bērna atrašanās vietu ar precizitāti līdz trim metriem. Ar mūsu ierīces palīdzību var noteikt ne tikai ģeogrāfiskās vietas platumu un garumu, bet arī augstumu virs jūras līmeņa," — pastāstīja Geolaif kompāniju grupas prezidents Anatolijs Kurmanovs.

Iespējams pat no jauna izgudrot riteni

Dujunova dzinējritenis ir perspektīvs izgudrojums, ko, iespējams, drīzumā pielietos automobiļu rūpniecībā.

Tas izskatās, kā parasts dzinējritenis, ar ko aprīko elektriskos velosipēdus. Patiesībā Dujunova izgudrojumam ir vienkāršota konstrukcija un pastiprināta jauda. Dzinēja koncepcija ļauj desmitiem reižu samazināt ražošanas izmaksas, kas padara to pievilcīgu automobiļu ražotājiem.

"Pašlaik projekts atrodas ražošanas organizatoru meklēšanas stadijā. Cilvēki izrāda interesi par izgudrojumu, taču lielākā daļa no viņiem ir gatavi iegādāties vai ieguldīt naudu, nevis uzsākt ražošanu," — pastāstīja projekta investors Symex firmas investīciju nodaļas vadītājs Sergejs Semjonovs.

Ziņu lente
0