Aktīvisti Ķīnā pērk suņus, lai glābtu tos no gaļas festivāla

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptauju dati liecina, ka vairāk nekā 60% ķīniešu protestē pret barbarisko festivālu.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Suņu gaļas pārdevēji ķīniešu pilsētā Juiliņā pārdod suņus par 136 dolāriem. Aktīvisti izpērk dzīvniekus, lai glābtu tos no gaļas festivāla, informē Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz laikrakstu Global Times.

Празднование Рамадана в Китае - Sputnik Latvija
Ķīnā aizliegts Ramadāns

Ķīniešu pilsētā Juiliņā no 21. jūnija norisinās tautas festivāls – vasaras saulgriežu svētki. Šajā dienā vietējie iedzīvotāji pulcējas un ēd suņu gaļu. Dzīvnieku aizsardzības aktīvisti un mājdzīvnieku īpašnieki jau vairākkārt ir vērsušies pie vietējās administrācijas ar lūgumu aizliegt asiņaino festivālu. Laikraksts South China Morning Post informē, ka šogad, tāpat kā pērn, festivāla vajadzībām plānots nokaut 10 tūkstošus dzīvnieku.

Dzīvnieku aizsardzības centra aktīvists Du Jufens pastāstīja, ka suņu gaļas pārdevēji piekrituši pārdot viņam nokaušanai sagatavotos dzīvniekus par 900 juaņām (aptuveni 136 ASV dolāru) par suni. Viņš pats nopircis 10 suņus. Taču Du Jufens uzskata, ka suņu izpirkšana nav labākā izeja no situācijas.

"Mēs uzskatām, ka suņu izpirkšana nes labumu tikai tirgotājiem – viņi paceļ cenas. Otrdien tirgotāji pacēla cenas. Policija lūdz tirgotājus nepārdot mums (aktīvistiem – red.) suņus, jo, viņuprāt, mēs slikti ietekmējam pārējos," – sacīja aktīvists.

Stikla tilts atrodas Nacionālajā parkā Zhangjiajie. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mediji: Ķīnā uzcelts garākais stikla tilts pasaulē

Arī kāda cita aktīviste Ljan Dze nopirka 10 suņus, lai glābtu tos no nokaušanas. Viņa pastāstīja, ka policisti mēģinājuši padzīt aktīvistus no tirgus, kur viņi pirka dzīvniekus. Du Jufens informēja, ka iesniedzis vietējām varas iestādēm petīciju par festivāla aizliegšanu. Amatpersonas solījušas sniegt atbildi nedēļas laikā.

Kā norāda laikraksts South China Morning Post, šogad pilsētas restorāniem ir aizliegts rīkot festivālu ielās, tāpēc ielu pasākumu pilsētā praktiski nav. Iepriekš aģentūra Siņhua veica sabiedriskā viedokļa aptauju, kurā piedalījās 2 tūkstoši cilvēku vecumā no 16 līdz 50 gadiem. Aptaujas dati liecina, ka 64% aptaujāto vēlas aizliegt suņu gaļas festivālu.

Ziņu lente
0