Gruzīnu karavīri nepiedalās NATO mācībās vējbaku dēļ

© AP Photo / Shakh AivazovВоеннослужащие США во время совместных военных учений на базе Вазиани неподалеку от Тбилиси, Грузия
Военнослужащие США во время совместных военных учений на базе Вазиани неподалеку от Тбилиси, Грузия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācija par to, ka Gruzija nebija uzaicināta piedalīties mācībās Polijā, neatbilst patiesībai, informē valsts Aizsardzības ministrijā.

RĪGA, 10. jūnijs — Sputnik. Gruzijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka gruzīnu karavīri nevarēja doties uz NATO starptautiskām mācībām Polijā Anakonda —16 vējbaku vīrusa dēļ, vēsta RIA Novosti.

Датская военная техника во время военных учений Combined Resolve III - Sputnik Latvija
Vācu mediji stāsta par NATO problēmām ar ģeogrāfiskajām kartēm

Piektdien Polijas bruņoto spēku pavēlniecības preses sekretārs Pēteris Valateks paziņojis, ka gaida no Gruzijas oficiālu paskaidrojumu par neierašanas iemesliem.

"Tā ir vīrusa slimība, parastās vējbakas, kas tiek nodotas no cilvēka cilvēkam. Tika konstatēti divu karavīru inficēšanas gadījumi, tāpēc resors pieņēma lēmumu nepiedalīties mācībās, lai neizplatītu vīrusu. Karavīru veselības stāvoklis ir stabils," — informēja RIA Novosti Aizsardzības ministrijas Preses dienestā.

Tāpat institūcija norādīja, ka Gruzijas puse oficiāli paziņoja Polijai par mācībās neierašanās iemesliem.

"Daži mediji paziņojuši, ka Gruzija neesot uzaicināta piedalīties mācībās, šī informācija neatbilst patiesībai," — komentēja ministrijā.

Mācībās Anakonda —16, kas notiek astoņos lielākos Polijas poligonos, piedalās 31 000 karavīru no 24 valstīm.

Ziņu lente
0