Krievija paplašina militāro sadarbību Āzijas un Klusā okeāna reģionā

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasВоенные учения на полигоне Клерк в Приморском крае
Военные учения на полигоне Клерк в Приморском крае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija aktīvi attīsta militāro sadarbību ar Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīm, it īpaši ar Ķīnu, Indiju un Dienvidaustrumāzijas Nāciju Asociācijas (ASEAN) valstīm.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Krievija ir cieši nolēmusi paplašināt sadarbību ar Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīm un aktīvi attīsta militāro sadarību ar Ķīnu un Indiju, svētdien pastāstīja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs, uzstājoties Starptautiskajā Āzijas un Klusā okeāna reģiona drošības konferencē "Šangrila dialogs", vēsta RIA Novosti.

Бегущие от смерти, Аммар Абдула, Сирия - Sputnik Latvija
ASV atstāj bez atbildes Krievijas sadarbības piedāvājumus

"Mēs plānojam arī nākotnē turpināt darbu ar visiem, ko interesē praktiskā sadarbība, pārskatāmības un uzticības pasākumu attīstība militārajā nozarē," – uzsvēra politiķis.
Krievijas aizsardzības ministra vietnieks atzīmēja, ka "Krievija aktīvi attīsta militāro sadarbību ar Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīm, it īpaši ar Ķīnu, Indiju un Dienvidaustrumāzijas Nāciju Asociāciju (ASEAN)."

"Daudzveidīgā sadarbība ar ĶTR ir manāmi paplašinājusies pēdējo trīs gadu laikā. Pie tam mēs neesam uzsākuši sadarbību pret kādu. Divpusējās sadarbības mērķis ir mūsu valstu drošības nostiprināšana," – paskaidroja Antonovs. Viņš uzsvēra, ka "sekmīgi norit pasākumi ģenerālštābu līmenī un kopīgās mācības. Plašu interesi rada Krievijas un Ķīnas mācības "Sadarbība jūrā".

Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг - Sputnik Latvija
Stoltenbergs apgalvo, ka NATO nav uzsākusi jaunu auksto karu pret Krieviju

"Viens no Krievijas vadošajiem partneriem šajā reģionā militāri tehniskās sadarbības jomā ir Indija. Neskaitot gatavā bruņojuma piegādes, mēs atbalstām (valsti – red.) militāri rūpnieciskā kompleksa attīstības sfērā," – piebilda politiķis.

Antonovs pasākumā izteica ielūgumu piedalīties Aizsardzības ministrijas organizētajos unikālajos pasākumos. "Augustā notiks II Starptautiskās armijas spēles. Plānojam 23 konkursus, tostarp arī 10 absolūti jaunas sacensības dažādās militārajās specialitātēs. Šogad vēlmi piedalīties sacensībās jau izteikušas vairāk nekā 90 komandas," – atgādināja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks.

Ziņu lente
0