ASV atstāj bez atbildes Krievijas sadarbības piedāvājumus

© Foto : Ammar Abdullah"Бегущие от смерти", Аммар Абдула, Сирия
Бегущие от смерти, Аммар Абдула, Сирия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs Starptautiskajā Āzijas un Klusā okeāna reģiona drošības konferencē "Šangrila dialogs" atzīmēja, ka ASV vēl joprojām neatbild uz Krievijas sadarbības piedāvājumiem dažādos jautājumos.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Krievijai un ASV pieliek spēkus vairākos kopīgos punktos, taču sadarbības piedāvājumi paliek bez atbildes, svētdien Starptautiskajā Āzijas un Klusā okeāna reģiona drošības konferencē "Šangrila dialogs" atzīmēja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs.

Сирийский город Алеппо - Sputnik Latvija
Mediji noskaidrojuši amerikāņu plāna "B" detaļas Sīrijas jautājumā

"Mums ir ļoti daudz punktu, kuros pieliekam kopīgas pūles. Tomēr pagaidām mūsu sadarbības piedāvājumi tiek atstāti bez atbildes," – uzsvēra politiķis.

"Krievijas bruņotie spēki palīdz Sīrijas iedzīvotājiem nokārtot mierīgu dzīvi. Mēs piegādājam humānās palīdzības kravas, sniedzam medicīnisko palīdzību, nodrošinām iedzīvotājus ar pārtikas produktiem un ūdeni," – pastāstīja Antonovs.

"Lielā mērā tas ir iespējams, pateicoties mijiedarbībai ar Savienotajām Valstīm. Vienošanās par karadarbības pārtraukšanu Sīrijā tika nostiprināta Krievijas un ASV kopīgajā paziņojumā 22. februārī," – viņš atgādināja.

Krievijas gaisa karaspēku lidmašīnas Hmeimimas bāzē Sīrijā. - Sputnik Latvija
Pēc kampaņas Sīrijā Maskava gūs peļņu apbruņojuma pārdošanas darījumos

Aizsardzības ministra vietnieks norādīja, ka Krievijas Gaisa kosmisko spēku sekmīgais darbs noveda pie lūzuma cīņā pret "Islāma valsts" un "Džebhat an Nusra" kaujiniekiem un citiem teroristiskajiem grupējumiem. "Triecieni no gaisa un jūras bija precīzi, spēcīgi un efektīvi. Ir sagrauti militārie objekti, iznīcinātas bandītu slēptuves, ieroču un munīcijas noliktavas. Nodarīts kaitējums ekonomikas infrastruktūrai, kas galvenokārt saistīta ar naftas kontrabandu," – ziņoja Antonovs.

"Mēs saprotam, ka situācija valstī vēl joprojām ir sarežģīta. Vēl ļoti daudz jāpaveic Sīrijas armijas atbalstam, kam sadarbībā ar Krieviju izdevies atbrīvot no teroristiem vairāk nekā 500 apdzīvotās vietas, tostarp arī pasaules kultūras pērli – Palmiru," – uzsvēra aizsardzības ministra vietnieks.

Viņš piebilda, ka Krievijas bruņotie spēki sekmīgi atmīnējuši Palmiru.

Ziņu lente
0