Kurp doties, lai vajadzētu mazāk strādāt?

© Bryan Ledgard / All rights reserved Atpūta pludmalē. Foto no arhīva
Atpūta pludmalē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izrādās, ka Eiropas galvaspilsētu iedzīvotāji darbā īpaši nepārpūlas atšķirībā no saviem kolēģiem Āzijā.

RĪGA, 30. maijs — Sputnik. Šveices bankas UBS pētnieki ir aprēķinājuši darba nedēļas vidējo ilgumu 71 pasaules pilsētā. Viņu darba rezultātus publicēja The Telegraph.

Preses izdevums vēsta, ka vismazāk nākas strādāt parīziešiem – darba nedēļa Francijas galvaspilsētā vidēji ilgst 30 stundas un 50 minūtes. Arī Lionā darba cilvēkiem neklājas slikti – šeit darbs aizņem vidēji 31 stundu un 22 minūtes nedēļā.

Maskava šajā reitingā ir ieņēmusi trešo vietu. Krievijas galvaspilsētas iedzīvotāji darbam tērē vidēji 31 stundu un 40 minūtes nedēļā.

Savukārt Lielbritānijas galvaspilsēta ir nokļuvusi 17. vietā – Londonā darba nedēļa vidēji ilgst 33,5 stundas. Ilgāk strādā Ņujorkas (33,5 stundas), Pekinas (37,7 stundas) un Tokijas (39,5 stundas) iedzīvotāji.

Ilgākā darba nedēļa fiksēta Honkongā, kur cilvēki vidēji strādā 50 stundas nedēļā.

Zinātnieki uzskata, ka līdz 2045. gadam puse Zemes iedzīvotāju varētu zaudēt darbu, jo šajā laika posmā izstrādātie augsti attīstītie roboti iemanīsies pildīt cilvēka funkcijas.

The Telegraph atzīmēja, ka nesen veiktais pētījums liecina: seši priekšnieki no 10 uzskata par lietderīgu saīsināt darba dienas ilgumu no astoņām līdz sešām stundām.

Ziņu lente
0