Savčenko gatava kļūt par Ukrainas prezidenti

© REUTERS / Valentyn OgirenkoUkrainas prezidents Petro Porošenko un kareive Nadežda Savčenko, ordeņa "Zelta zvaigzne" pasniegšanas ceremonijā.
Ukrainas prezidents Petro Porošenko un kareive Nadežda Savčenko, ordeņa Zelta zvaigzne pasniegšanas ceremonijā. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par žurnālistu slepkavību Krievijā notiesātā Ukrainas kareive Nadežda Savčenko paziņojusi, ka ir gatava ieņemt valsts prezidenta posteni.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Par krievu žurnālistu slepkavību Donbasā notiesātā Ukrainas armijas kareive Nadežda Savčenko pēc atgriešanās dzimtenē pavēstīja, ka ir gatava kļūt par valsts prezidenti, ja tauta viņu atbalstīs.

"Ukraiņi, ja vēlaties, lai kļūstu par prezidenti – labi, es kļūšu par prezidenti. Es vienkārši vēl pa īstam neticu, ka pie mums cilvēki ir iemācījušies balsot ne tikai par griķu putru vien. Godīgi sakot, es nevaru pateikt, ko es vēlos, taču, ja vajag, es visu paveikšu, arī šo ceļu es noiešu," – paziņoja Savčenko preses konferences gaitā.

Trešdien, 25. maijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja lēmumu par Nadeždas Savčenko apžēlošanu – tiesa Krievijā viņai piesprieda brīvības atņemšanu uz 22 gadiem par VGTRK žurnālistu slepkavību Donbasā. Ar lūgumu apžēlot notiesāto pie prezidenta vērsās bojāgājušo tuvinieki. Putins pauda cerību, ka šādi, humānu apsvērumu labad pieņemti lēmumi mazinās spriedzi Ukrainas dienvidaustrumos.

Pēc apžēlošanas Nadežda Savčenko tika nogādāta Kijevā. Vienlaikus Maskavā ieradās par teroristisku darbību Ukrainā notiesātie Krievijas pilsoņi Jevgēņijs Jerofejevs un Aleksandrs Aleksandrovs – viņus apžēloja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Ziņu lente
0