Stoltenbergs gaida pārrāvumu no NATO samita Varšavā

© Sputnik / Михаил Маркив / Pāriet pie mediju bankasФлаг Организации Североатлантического договора (НАТО)
Флаг Организации Североатлантического договора (НАТО) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc iepriekšējiem paziņojumiem par to, ka viņš nevēlas jaunu auksto karu ar Krieviju, alianses ģenerālsekretārs uzsvēra, ka jaunu spēku izvietošana Austrumeiropā kalpos par iebiedēšanas elementu.

RĪGA, 23. maijs — Sputnik. Jūlijas samitā NATO pieņemtie lēmumi kļūs par būtiskiem nākotnē, paziņojis Ziemeļatlantijas alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs intervijā "Radio Polija".

Alianses samits notiks Varšavā 8.-9. jūlijā.

"Varšavas NATO samitam būs izšķiroša nozīme, — sacīja Stoltenbergs. — NATO pieņems būtiskus lēmumus par to, kā pielāgoties jaunajai situācijai drošības jomā.

"NATO vadītājs uzsvēra, ka multinacionālie spēki sadarbosies ar tās valsts armiju, kur tie tiks izvietoti. Pēc viņa teiktā, analītiķi iesaka izveidot Eiropas austrumos bataljonu, kas sastātu no dažādu valstu karavīriem.

"NATO austrumu flanga nostiprināšana ir atbilde uz jauniem alianses uzdevumiem, tai skaitā uz agresīvu Krievijas politiku," — sacīja Jenss Stoltenbergs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka austrumu flanga nostiprināšana nav bruņota konflikta provocēšana.

"Tas ir tikai viens no mūsu aizsardzības un iebiedēšanas stratēģijas elementiem," — uzsvēra Stoltenbergs.

Krievijas politiķis, Valsts domes starptautisko lietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs norāda, ka NATO plāni izvietot papildu kontingentu austrumu flangā ir provokācija.

NATO vairākkārt ziņoja par draudiem no Krievijas puses, ar to skaidrojot savu militāro spēku palielināšanu Austrumeiropā. Maskava, kā jau bija minēts, nav ieinteresēta saspīlējuma eskalācijā, tomēr ir gatava adekvāti atbildēt Rietumiem.

Ziņu lente
0