Ukraina pieprasa vīzu režīma atcelšanu ar ES

CC BY 2.0 / Newtown grafitti / ATVP, VPases pārbaude. Foto no arhīva
Pases pārbaude. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atsevišķu valstu viedoklis nevar kavēt bezvīzu režīma piešķiršanu Ukrainai, tāpēc Kijeva uzskata, ka vīzu režīms tiks atcelts jau rudenī, vakar pavēstīja Ukrainas premjerministra vietniece Eiropas un eiroatlantiskās sadarbības jautājumos Ivanna Klimpuša-Cincadze.

RĪGA, 22 мая — Sputnik. Iepriekš Ukrainas pārstāvis Eiropas Savienībā Nikolajs Točickis informēja, ka migrācijas krīze Eiropā varētu ietekmēt bezvīzu režīma piešķiršanu Ukrainai, vēsta RIA Novosti.

"Es domāju, mums ir tiesības rēķināties ar to (vīzu režīma atcelšanu – red. piez.) šogad. Uzskatu, ka tas varētu notikt rudenī, tas ir, līdz vasaras beigām pabeigt visas procedūras. Es nevēlos uzklausīt kaut kādus argumentus par to, ka kādas valsts politiskie brīdinājumi varētu kavēt mūs kļūt par valsti, kam ir bezvīzu režīms ar Šengenas zonas valstīm," – pavēstīja premjerministra vietniece intervijā, ko sestdien pārraidīja televīzijas kanāls "112 Ukraina".

Флаг Евросоюза - Sputnik Latvija
Eiropas Komisija neatkāpsies no vīzu atcelšanas Ukrainas pilsoņiem

Viņa uzsvēra, ka Ukraina ir izpildījusi visas savas saistības un tagad gaida, kad tās izpildīs Eiropa.
Agrāk Eiropas Savienības dalībvalstu iekšlietu ministri apstiprināja Eiropas Komisijas ierosinājumu grozīt mehānismu, kas dod iespēju apturēt bezvīzu režīmu ar trešajām valstīm, ņemot vērā plānoto vīzu atcelšanu īstermiņa braucieniem uz ES vairāku valstu pilsoņiem, tostarp arī Ukrainas, Gruzijas, Turcijas un pašpasludinātās Kosovas Republikas iedzīvotājiem.

2015. gada 18. decembrī Eiropas Komisija informēja, ka Ukraina ir izpildījusi visus noteikumus, kas nepieciešami vīzu režīma liberalizācijai ar ES. Janvāra vidū augstu stāvošs ES diplomāts informēja  žurnālistus par to, ka vairākas ES valstis nav gatavas atcelt vīzas Ukrainas pilsoņiem, jo Ukrainas cīņa ar korupciju nav pietiekami efektīva. Aprīļa beigās Eiropas Komisija ierosināja ieviest bezvīzu režīmu Ukrainas pilsoņiem. Ierosinājumu izskatīs Eiropas Parlaments un ES Padome.

Ziņu lente
0