Latvijas pilsonis saņēmis Luganskas Tautas Republikas pasi

© Foto : facebook.comLuganskas jaunie pilsoņi demonstrē pases
Luganskas jaunie pilsoņi demonstrē pases - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Luganskas Tautas Republikas pilsonību saņēmuši Latvijas, Vācijas un Ukrainas pilsoņi, kuri 2014. gada vasarā stājušies Donbasa aizsargu rindās.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Pirmo reizi pašpasludinātās Luganskas Tautas Republikas (LTR) pases saņēmuši ārvalstnieki, vēsta RIA Novosti.

"Saskaņā ar LTR valsts galvas Igora Plotņicka rīkojumu mūsu valsts pases saņēmuši trīs ārvalstu pilsoņi," – vēstīja sabiedrisko sakaru centrs.

Republikas Iekšlietu ministrijā pastāstīja, ka tiesības pasniegt pases dāvātas Luganskas administrācijas vadītājam Manolam Pilavovam un IeM vadībai.

Pases saņēmuši Latvijas, Vācijas un Ukrainas pilsoņi. IeM pastāstīja, ka šie cilvēki bijuši vieni no pirmajiem, kuri stājušies Donbasa aizsargu rindās 2014. gada vasarā, tāpēc arī viņi ir pirmie ārvalstnieki, kas saņēmuši Luganskas pilsonību.

Trīs jaunie Luganskas pilsoņi nofotografējušies ar kauju apbalvojumiem pie krūtīm. Pret Grigoriju Kosņikovski no Ludzas (fotogrāfijā – no kreisās) Latvijas Drošības policija jau ir ierosinājusi krimināllietu par dalību nelikumīgās bruņotajās struktūrās Donbasa teritorijā.

Ukrainas varas iestādes 2014. gadā sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas Tauras Republikām, kuras deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī.

Jaunākie ANO rīcībā esošie dati liecina, ka šajā konfliktā dzīvības zaudējuši vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku. Situācijas noregulēšanas iespējas Donbasā tiek apspriestas, tostarp arī Minskas grupas sēdēs. 2014. gada septembrī Minskas grupa pieņēma trīs dokumentus, kas reglamentē pasākumus spriedzes mazināšanai, taču arī pēc vienošanās par pamieru konflikta pušu starpā norit apšaudes.

Ziņu lente
0