Azerbaidžāna iekļāvusi "melnajā sarakstā" deputātu no Latvijas

© Министерство обороны НКРРазрушенный дом в Нагорном Карабахе
Разрушенный дом в Нагорном Карабахе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Azerbaidžānas Ārlietu ministrija uzskata, ka Grieķijas un Latvijas valstvīru vizīte Kalnu Karabahā ir vērtējama kā provokācija. Saeimas deputāts Potapkins ir pārliecināts, ka tas nav pareizi – pielietot sankcijas attiecībā uz politiķi, kurš vēlas saņemt objektīvu informāciju.

RĪGA, 13. aprīlis — Sputnik. Azerbaidžāna vēlas iekļaut "melnajā sarakstā" Grieķijas un Latvijas parlamentu deputātus Garifaliju Kanelli un Sergeju Potapkinu, kuri saskaņā ar valsts ĀM rīcībā esošajiem datiem nelikumīgi apmeklējuši neatzīto Kalnu Karabaha republiku, aģentūrai RIA Novosti pavēstīja ministrijas preses sekretārs Hikmets Gadžijevs.

"Minētie parlamentu deputāti 11. aprīlī nelikumīgi apmeklēja Azerbaidžānas Kalnu Karabaha reģionu un uzstājās ar paziņojumiem, kas var kaitēt ciešajām saiknēm, kas izveidojušās Azerbaidžānas un Grieķijas, kā arī Azerbaidžānas un Latvijas starpā. Vizīte notikusi brīdī, kad reģionā radušas grūtības un pie saskares līnijas Karabahā vērojama eskalācija. Mēs to uzskatām par provokāciju un vēlamies iekļaut viņus Azerbaidžānas melnajā sarakstā," – pavēstīja Gadžijevs.

Sputnik iztaujāja Saeimas deputātu Sergeju Potapkinu par viņa vizītes mērķiem Kalnu Karabahā un lūdza komentēt viņa iekļaušanu melnajā sarakstā.

Добровольцы Союза Еркрапа отправляются на передовую - Sputnik Latvija
Video
Cīņā iet tikai "vecie": brīvprātīgie dodas uz Karabahu

"Pašlai es atgriežos Latvijā un informāciju par to, ka Azerbaidžāna mani vēlas iekļaut melnajā sarakstā, uzzināju pa ceļam. Biju par to ļoti pārsteigts. Cik zinu, šis lēmums vēl nav pieņemts, taču man ir ļoti nepatīkami… Šī prakse man ir pazīstama: Azerbaidžāna iekļauj melnajā sarakstā visus, kas apmeklē neatzīto republiku. Man bija aizdomas par to, ka arī manu vizīti Kalnu Karabahā Azerbaidžāna uztvers nervozi, taču es nekādā gadījumā neesmu Azerbaidžānas ienaidnieks!" – paskaidroja deputāts.

"Uz Kalnu Karabahu devos pēc tam, kad tur kārtējo reizi notika bruņotas sadursmes, 8. aprīlī. Devos turp nevis kā EDSO novērotājs, bet gan saskaņā ar Armēnijas parlamenta ielūgumu. Savā dzimtenē vadu Latvijas un Armēnijas parlamentu sadarbības grupu. Tas nebija Saeimas apstiprināts komandējums, drīzāk gan deputāta vizīte ar mērķi iepazīties ar situāciju," – pastāstīja S.Potapkins.

Deputāts nepiekrīt Azerbaidžānas rīcībai: "Nav pareizi izmantot sankcijas pret politiķi, kurš vēlas saņemt objektīvu informāciju, ieraudzīt visu pats savām acīm un izdarīt secinājumus."

"Ko es tur ieraudzīju? Pārliecinājos par to, ka aktīva karadarbība pašlaik nenotiek. Sarunājos ar dažādiem cilvēkiem, redzēju svaigus kapus un sagrautas ēkas… Taču es neko neizspiegoju. Nekā tamlīdzīga. Kas attiecas uz melno sarakstu, gribētos cerēt, ka mani tajā neiekļaus vai lēmumu atcels, ja esmu tajā jau iekļauts," – noslēdza Sergejs Potapkins.

Ziņu lente
0