Zbigņevs Stankevičs: Romas pāvesta un Maskavas patriarha tikšanās lauzīs ledu starp Baznīcām

© Foto : Ernests Dinka, Saeimas KancelejaЗбигнев Станкевич
Збигнев Станкевич - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Romas pāvests vienmēr ir bijis ceļa jūtīs; atlicis tikai sagaidīt ziņu par to, ka arī Patriarhs ir gatavs tikties. Tas ir stratēģiski svarīgs solis, kas tiktu sperts arī gadījumā, ja nebūtu jūtama islāma ietekme, uzskata Latvijas arhibīskaps.

RĪGA, 13. feb. — Sputnik.  Krievijas Pareizticīgo baznīcas galvas patriarha Kirila un Romas Katoļu baznīcas galvas pāvesta Franciska tikšanās Kubā ir vēsturisks notikums, kas tika gaidīts kopš kristietības šķelšanās laikiem, pastāstīja Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs. Viņš uzskata, ka šī tikšanās lauzīs ledu pareizticīgās un katoļu baznīcas attiecībās.

"Tas ir vēsturisks notikums. Šādas tikšanās nav notikušas kopš baznīcas šķelšanās laikiem, tāpēc tā ir ļoti nozīmīga. Ko no tās gaidīt? Es personiski sagaidu, ka sāksies tuvināšanās process. Es gaidu, ka šī tikšanās salauzīs ledu un paātrinās procesu," — Stankevičs piektdien pastāstīja, tiekoties ar žurnālistiem.

Arhibīskaps norādīja, ka, cik  zinot, Romas pāvests Francisks ir ilgojies tikties ar patriarhu Kirilu.

"Es zinu, ka pāvests Francisks vienmēr ir bijis ceļa jūtīs. Viņš gaidījis tikai ziņu par to, ka Patriarhs ir gatavs tikties. Pāvests bija gatavs visu atlikt un satikties ar viņu. Tas ir ilgi gaidīts un stratēģiski svarīgs solis, kas tiktu sperts arī gadījumā, ja nebūtu jūtama islāma ietekme," – atzīmēja Rīgas arhibīskaps.

Romas pāvests Francisks devās uz Havanu piektdienas rītā. Lidmašīna ar Vatikāna karogu pacēlās debesīs pl.8.24. Hosē Marti lidostā tā ieradīsies pl.14.00 pēc vietējā laika.
Havanas lidostā notiks pāvesta Franciska un Maskavas un visas Krievijas Patriarha Kirila vēsturiskā tikšanās. Patriarhs ir devies vizītē uz Latīņamerikas valstīm – Kubu, Paragvaju un Brazīliju.

Informāciju par tikšanos Maskavas patriarhāts un Vatikāns sniedza 5.februārī. Pie tam puses pauda vēlmi, lai "šī tikšanās nestu cerību visiem labas gribas cilvēkiem"un aicināja kristiešus lūgt Dievu, lai tā "nestu labus augļus".

Ziņu lente
0