Valss un Merkele: Francijas premjers pret Vācijas migrācijas politiku

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIМигранты после пересечения границы с Македонией
Мигранты после пересечения границы с Македонией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas ministru prezidents Manuels Valss kritiski izteicies par Vācijas līderes Angelas Merkeles politiku imigrācijas jautājumā un aicina atjaunot robežas Eiropā. Krievijas premjers Medvedevs ES politiku bēgļu jautājumā sarunā nosauca par "humanitāro katastrofu".

RĪGA, 13.feb — Sputnik. Francijas prezidents Manuels Valss nodēvēja Vācijas kancleres Angelas Merkeles imigrācijas politiku par "tuvredzīgu" un aicināja atjaunot robežkontroli Eiropas valstīs, vēsta AFP.

"2015. gadā Vācijas kancleres Angelas Merkeles liberālās imigrācijas politikas rezultātā Vācijā ieradušies 1,1 miljons patvēruma meklētāju. Ilgtermiņa perspektīvā šāda politika ir nestabila," —intervijā vācu mediju grupas Funke žurnālistam uzsvēra Valls. Viņš uzskata, ka Eiropas "iespējas uzņemt bēgļus ir ierobežotas."

"Nākas atklāti atzīt: Eiropa nevar uzņemt visus imigrantus no Sīrijas, Irākas vai Āfrikas valstīm. Mums ir jāatjauno robežu kontrole, migrācijas politika un patvēruma piešķiršanas procedūra", — uzsvēra Francijas premjerministrs.

Vienlaikus Valss noraidījis priekšlikumu "radīt visā ES lielākus šķēršļus un barjeras". "Tas nozīmētu Šengenas galu un iedragātu vienotās Eiropas projektu. Mums visiem – gan Eiropas institūcijām, gan dalībvalstīm — ir jāuzņemas atbildība," — viņš norādīja.

Francijas premjera kritika izskanēja tajā pašā dienā, kad viņa kolēģis no Krievijas, Dmitrijs Medvedevs intervijā Sputnikam skeptiski novērtēja Merkeles politiku patvēruma meklētāju jautājumā.

Премьер министр России Дмитрий Медведев - Sputnik Latvija
Medvedevs par patvēruma meklētājiem ES: Eiropas Savienības imigrācijas politika ir cietusi neveiksmi

"Izteikšos skarbi, taču es patiešām tā domāju. Eiropas Savienības imigrācijas politika ir cietusi neveiksmi. Tā ir viena no lielākajām ES pieļautajām kļūdām. Eiropa vairs nekontrolē bēgļu plūsmu. Iespējams, tas skan skarbi, taču tā ir humanitārā katastrofa", — sacīja Medvedevs.

Arī Vācijā aug nepatika pret Merkeles lēmumu atvērt durvis visiem, kas bēg no kara Tuvajos Austrumos. Janvāra nogalē publicētā aptauja liecina: gandrīz 40% vēlētāju Vācijā gribētu, lai kanclere atteiktos no līdzšinējās migrācijas politikas.

Merkele jau apsolījusi šogad "būtiski" samazināt migrantu un patvēruma meklētāju pieplūdumu un lūgt palīdzību starptautiskajiem partneriem, piemēram, Turcijai.
Pagājušajā gadā saskaņā ar Starptautiskās migrācijas organizācijas (МОМ)  publicētiem datiem, Eiropā ieradušies 1004356 imigranti – četrkārt vairāk nekā 2014. gadā (219 tūkstoši cilvēku)

Ziņu lente
0