Video

Īans Makkellens aicina visus piedalīties geju parādē Rīgā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Publikai Ians Makkellens pazīstams ne tikai kā Gendalfs un Magneto, bet arī kā cīnītājs par LGBT tiesībām.

Pazīstamais britu aktieris Īans Makkellens uzņēmis video, kas veltīts lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) ikgadējā parādē Baltic Pride, kas notiks Rīgā 9. jūnijā pašā pilsētas centrā – Vērmanes parkā.

Grandiozā geju parāde, kas notiks Latvijas simtgades svētku gadā, ilgs 100 dienas. Tajā iekļauti 100 pasākumi, kuros aktīvisti pievērsīs uzmanību geju, lesbiešu, biseksuāļu un transpersonu tiesībām visās ES valstīs. Par Baltijas praida kulmināciju kļūs plaša geju parāde Rīgā, taču apvienības VL-TB/LNNK frakcija Rīgas domē aicina pārcelt seksuālo minoritāšu parādi ārpus pilsētas centra.

Makkellens, kuru publika pazīst, pateicoties lomām sāgā "Gredzenu pavēlnieks" un filmu sērijā "X-cilvēki", 1988. gadā intervijā BBC atklāja, ka ir homoseksuālis, un 1991. gadā kļuva par vienu no pirmajiem atklātajiem gejiem, kuri izpelnījušies Britu impērijas bruņinieka titulu.

Videoierakstā aktieris pastāstīja, kāpēc viņam ir svarīgs Baltic pride. Laikos, kad Lielbritānijā ritēja cīņa par LGBT tiesībām, daudzi politiķi skaidroja, kāpēc geji ir otrās šķiras cilvēki un izdomāja dažādas metodes cīņai ar viņiem. Tagad šos politiķus neviens neatceras, bet geji Lielbritānijā panākuši līdztiesību. Makkellens pauda cerību, ka ar laiku tas notiks arī Baltijas valstīs.

Ziņu lente
0