Video

Demokrātijas standartiem ASV pārvilkušas pāri krustu: Trampa bloķēšana sociālajos tīklos

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV aizejošā prezidenta Donalda Trampa bloķēšana sociālajos tīklos apdraud fundamentālās tiesības un brīvības, uzskata Krievijas Domes spīkers Vjačeslavs Volodins.

Valsts domes plenārsēdē tās priekšsēdētājs Vjačeslavs Volodins izskatīja virkni iekšpolitikas un ārpolitikas jautājumu, tai skaitā tika apspriesta situācija ar vārda brīvību ASV.

Sociālo tīklu lēmumu bloķēt aizejošā amerikāņu prezidenta Donalda Trampa kontus Volodins uzskata par patvaļu. Viņš atzīmēja, ka agrāk ASV ir mācījuši demokrātijas standartus visai pasaulei, bet tagad pašas pārvilkušas tiem pāri krustu.

"Esošajam prezidentam, par kuru nobalsojuši gandrīz septiņdesmit pieci miljoni amerikāņu, viņa atbalstītāji, atņēma fundamentālās tiesības - vārda brīvību," atgādināja spīkers.

Viņš atzīmēja, ka dažām amerikāņu informācijas platformām piemīt monopola raksturs, un, ja tās tā uzvedas savā valstī, tad var tikai minēt, kā tās uzvedīsies citās valstīs.

Donaldu Trampu nobloķēja sociālajos tīklos pēc viņa paziņojumiem par 6. janvāra nekārtībām Vašingtonā. Tolaik pēc Trampa uzstāšanās viņa atbalstītāji ieņēma Kapitoliju. Pieci cilvēki gāja bojā.

Pats aizejošais ASV prezidents noraidīja apsūdzības kūdīšanā uz dumpi.

Ziņu lente
0