Video

Lavrovs atbildēja uz Rietumu žēlabām par vienošanos Kalnu Karabahā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs pastāstīja, kādos apstākļos tika parakstīta vienošanās par uguns pārtraukšanu Karabahā: Rietumiem nav nekāda pamata apvainoties uz Maskavu.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Rietumiem nav nekāda pamata apvainoties uz Maskavu par Krievijas, Armēnijas un Azerbaidžānas vienošanos, kas paredz uguns pārtraukšanu Kalnu Karabahā.

"Mēs sajutām tur kaut ko aizvainojumam līdzīgu – kā tad tā, mums neko nepastāstīja," konstatēja Lavrovs preses konferencē Maskavā.

Diplomāts uzsvēra, ka pārrunas par kopīgo rezolūciju ritējušas vairākas dienas.

"Ja vēlmē uzzināt nianses vērojams Rietumu partneru aicinājums rīkot brīfingus pēc katras sarunas, to tīri fiziski nebija iespējams paveikt," paskaidroja Lavrovs.

Krievijas ārlietu ministrs pauda pārliecību, ka Rietumi ir pareizi sapratuši skaidrojumu, ko Maskava sniedza noslēgumā. "Vakar sajutu, ka izpratne ir," piebilda Lavrovs.

10. novembrī Krievijas, Armēnijas un Azerbaidžānas valstu vadītāji parakstīja kopīgu rezolūciju par karadarbības pilnīgu pārtraukšanu konflikta zonā Kalnu Karabahā. Dokuments paredz, ka Baku saņems daļu Kalnu Karabaha teritorijas. Puses vienojušās dislocēt Krievijas miernešu kontingentu pie saskarsmes līnijas Karabahā.

Ziņu lente
0