Video

Maskava atzīmēja 75. gadadienu Varšavas atbrīvošanai no vācu fašistu iekarotājiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par godu 75. gadadienai Varšavas atbrīvošanai no vācu fašistu iekarotiem Maskavā sarīkoja grandiozu salūtu.

Poklonnaja kalnā Maskavā, 17. janvārī, Rietumu militāra apgabala karaspēki palaida salūtu par godu 75. gadadienai Varšavas atbrīvošanai no vācu fašistu iekarotājiem.

Polijas galvaspilsēta tika atbrīvota Varšavas un Poznaņas uzbrukuma operācijas rezultātā, kura ilga no 1945. gada 14. līdz 17. janvārim.

Atgādināsim, ka par godu 75. gadadienai Varšavas atbrīvošanai no vācu fašistu iekarotājiem KF Aizsardzības ministrija publicējusi savas mājaslapas speciālajā sadaļā atslepenotos materiālus no Centrālā arhīva fondiem.

Dokumenti tostarp satur ziņas par Varšavas sacelšanos 1944. gadā, par Armia Krajowa (burtiski tulkojot – Tēvijas armijas) vienību teroristiskām darbībām Sarkanās armijas aizmugurē – Polijas, Baltkrievijas un Lietuvas teritorijā 1944.-1945. gadā.

Slepeno arhīvu publicēšanas mērķis ir aizsargāt vēsturisko patiesību un pretoties mēģinājumiem pārskatīt Otrā pasaules kara iznākumu, uzsver aizsardzības iestāde.

Turklāt vēsturiskās atmiņas saglabāšanas nolūkos un 75. gadadienas Uzvarai 1941.-1945. gada Lielajā Tēvijas karā nozīmes pasvītrošanai ar prezidenta Vladimira Putina rīkojumu 2020. gads Krievijā ir pasludināts par Piemiņas un slavas gadu.

Ziņu lente
0