Video

Klusā okupācija. Kā NATO pārvieto militāro tehniku Eiropā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilnīgā klusumā NATO militārā tehnika tiek pārvietota uz kuģiem Vlisingenas pilsētā Nīderlandē. Smagie tanki tiek aši pacelti gaisā, lai tālāk dotos uz Vāciju.

NATO paplašina kontingentu Eiropā. Šoreiz militārā tehnika atrodas Vlisingenas pilsētā Nīderlandē.

Ko NATO tanki dara nelielās valsts mazajā pilsētiņā? Militārā tehnika tiek pārvietota iniciatīvas "Atlantic Resolve" ietvaros. No Nīderlandes tanki dosies uz Vāciju. Domājams, vēlāk tie nokļūs Baltijas valstīs.

Videoierakstā redzams, kā milzīgie tanki gluži kā spalviņas absolūtā klusumā tiek pacelti gaisā.

Iepriekš jau vēstīts, ka Pentagons atsācis spēku paplašināšanu Eiropas valstīs.

ASV militārās klātbūtnes pieaugums Eiropā atsākās 2014. gadā, kad Vašingtona apstiprināja programmu "Savaldīšanas iniciatīva Eiropā" un uzspieda NATO operāciju "Atlantic Resolve".

Aizbildinoties ar vēlmi demonstrēt partneriem Eiropā savu uzticību aliansei, Vašingtona sāka militārās infrastruktūras izveidi Krievijas robežu tiešā tuvumā. To iespējams izmantot bruņota konflikta apstākļos.

Lai izvairītos no Krievijas un NATO Pamatakta atklātiem pārkāpumiem (tas aizliedz NATO spēku pastāvīgu dislokāciju Austrumeiropā), Pentagons izmanto spēku rotāciju, kā arī manāmi audzējis mācību skaitu un vērienu reģionā. Pēc būtības, rezultātā panākta amerikāņu un citu NATO valstu spēku pastāvīga uzturēšanās Austrumeiropas valstīs.

ASV spēku lielākais atbalsta punkts Eiropā patlaban ir Ramštainas aviobāze Vācijā.

Ziņu lente
0