Video

"Nedrīkst kaitināt titulēto nāciju": Lindermans un skaļākie skandāli Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kas kaitina latviešus? Par ko tiesā Gapoņenko? Kādus kopīgus jautājumus risinās Latvijas un Ukrainas prezidenti? Kur slēpjas krievu un krievu valodas problēma Latvijā? Publicists Vladimirs Lindermans un žurnālists Mihails Gubins apspriež asākās un skandalozākās tēmas.

Tiesību aizstāvis, profesors Aleksandrs Gapoņenko tiek apsūdzēts pēc Latvijas Krimināllikuma 78. panta "Nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšana". Kā šo pantu saprot visā pasaulē un kur ir uztveres atšķirība Latvijā?

Uz Latviju brauc Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis. Viņiem ar Latvijas līderi Egilu Levitu ir par ko parunāt. Vai tiešām runa būs par reformām, kuras ir virzītas pret krieviem? Vai arī abu valstu līderiem ir svarīgāki temati apspriešanai…

Latvijā aizritējis kārtējais gājiens izglītības dzimtajā valodā aizstāvēšanai. "Nē reformai" pateica vairāki tūkstoši krievu. Kādēļ Latvijas varasiestādes viņus nepamanīja? Un vai var kaut ko darīt lietas labā, lai nacionālo minoritāšu problēma Latvijā kļūtu redzama "augšā"?

Šīs asās un skandalozās tēmas apspriež publicists Vladimirs Lindermans un žurnālists Mihails Gubins Sputnik Latvija iknedēļas politisko notikumu apskatā YouTube kanālā. Skatieties un jūs nenožēlosiet!

Ziņu lente
0