Video

Zvaigžņu pilsētiņa pavadīja jauno SKS ekipāžu ar "arābu Gagarinu"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās kosmosa ekspedīcijas sastāvā Krievijas kosmonauta Oļega Skripočkas vadībā kopā ar amerikānieti Džesiku Meiru uz SKS dodas pirmais AAE kosmonauts, "arābu Gagarins" Hazzaa al Mansuri.

Zvaigžņu pilsētiņā uz Baikonuru pavadīja kosmosa kuģa "Sojuz MS-15" ekipāžu. Krievijas kosmonauts Oļegs Skripočka, amerikāņu astronaute Džesika Meira un Apvienoto Arābu Emirātu vēsturē pirmais kosmonauts Hazzaa al Mansuri veiks kosmodromā divu nedēļu ilgu pirms starta treniņus. Zvaigžņu pilsētiņā, Kosmonautu sagatavošanas centrā, ekipāža veiksmīgi nokārtojusi kompleksos eksāmenus.

"Ekipāža mums ir ļoti sagatavota. Gan Džesika, gan Hazzaa dara daudz vairāk, nekā pienākas formālos pienākumos," paziņoja ekipāžas komandieris, Krievijas Federācijas Varonis, KF lidotājs-kosmonauts Oļegs Skripočka.

Nesējraķetes "Sojuz-FG" ar kuģi "Sojuz MS-15" palaišana ieplānota 25. septembrī, plkst. 16:57 pēc Maskavas laika, kuģa savienošanās ar SKS – plkst. 23:00 pēc Maskavas laika. Plānots, ka Skripočka un Meire pēc 189 dienām uz SKS klāja atgriezīsies uz Zemes 2020. gada 1. aprīlī kopā ar amerikāni Endrjū Morganu.

Al Mansuri jāpavada uz SKS klāja astoņas dienas. Viņa atgriešanās ar kuģi "Sojuz MS-12" kopā ar krievu Alekseju Ovčiņinu un amerikāni Niku Heigu ieplānota 3. oktobrī. Saskaņā ar NASA datiem, atdalīšanās no SKS notiks plkst. 10:35 pēc Maskavas laika, nolaišanā Kazahstānā – plkst. 13:58 pēc Maskavas laika.

Ziņu lente
0