Video

Erdogans piedraudējis Eiropai ar bēgļiem: jaunais vilnis sasniegs arī Baltiju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcija ir gatava atvērt savas rietumu robežas bēgļiem no Sīrijas, informēja valsts prezidents Tajips Erdogans. Tas nozīmē, ka Eiropā parādīsies jauna migrantu lavīna.

Ankara nespēj bezgalīgi ilgi atbalstīt četrus miljonus migrantu, kuri raduši patvērumu Turcijā, paziņoja valsts prezidents Tajips Erdogans. Viņš brīdināja, ka valsts atvērs rietumu robežas bēgļiem no Sīrijas, ja SAR ziemeļos netiks izveidota drošības zona un rietumvalstis nesniegs solīto palīdzību.

"Līdz noteiktam brīdim mēs velkam šo nastu, taču, atvainojiet, mēs nevaram to darīt bezgalīgi. Ja netiks izveidota drošības zona un mēs nesaņemsim Rietumu solīto palīdzību, mēs būsim spiesti atvērt savas durvis. Lai tad paši paskatās, kā tas ir," uzsvēra Erdogans.

Viņš norādīja, ka Turcijas stāvoklis ir ļoti piemērots, lai radītu drošības zonu Sīrijas ziemeļos.

Полиция Франкфурта - Sputnik Latvija
Migrants Vācijā pagrūdis zem ātrvilciena māti ar bērnu

"Mēs varam kopīgi radīt viņiem tādu zonu, uzbūvēsim viņiem mājas, apkārt iestādīsim dārzus, lai viņi varētu tur cilvēciski dzīvot, drošībā. Dosim viņiem makšķeres, nevis zivis. Gan viņiem būs labi, gan Turcijai būs vieglāk," uzsvēra Erdogans.

Turcijas prezidents atzīmēja, ka valsts sniegs atbalstu migrantiem, kamēr varēs, un brīdināja par jauna bēgļu viļņa risku Eiropā.

2016. gadā ES valstis parakstīja vienošanos ar Turciju, kas paredz sešu miljardu dolāru izmaksu Turcijai par bēgļu izmitināšanu tās teritorijā. Tomēr līgums ne tikai neatrisināja problēmu, bet arī noveda pie migrantu viļņa Eiropā un strīda ES dalībvalstu vidū par bēgļu kvotām.

Ziņu lente
0