Video

Plakanā grīste un nestandarta nosēšanās: Su-57 divreiz pārsteidzis izstādē MAKS

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais piektās paaudzes virsskaņas iznīcinātājs izpildījis jebkurai citai lidmašīnai neiedomājamu augstākās pilotāžas figūru un pārsteidzis skatītājus ar neparastu nosēšanos.

Krievijas piektās paaudzes iznīcinātājs Su-57 kļuvis par vienu no aviosalona "MAKS 2019" galvenajām zvaigznēm. Treniņu lidojuma laikā virsskaņas iznīcinātāja pilots izpildīja augstākās pilotāžas figūru "plakanā grīste". Aviācijā šāds lidojuma režīms tiek uzskatīts par katastrofas priekšvēstnesi. Sākot grīsti, lidmašīna piezemējas pa stāvu "nogāzi", vienlaikus griežoties trijās asīs.

Plakanās grīstes apstākļos mašīnas stāvoklis pret horizintu nepārsniedz 30 grādus. Su-57 augstā manevrētspēja ļauj pilotam ne tikai kontrolēt mašīnu kritiska lidojuma režīma laikā, bet arī laikus iziet no augstākās pilotāžas figūras.

Iepriekš sociālajos tīklos tika publicēts video ieraksts – Su-57 nestandarta nosēšanās Žukovskā.

Aculiecinieka ierakstā redzams, ka pilots izlaidis bremzes izpletni gaisā, vismaz divu metru augstumā virs nolaišanās un pacelšanās joslas, lai arī parasti tas notiek īsi pirms lidmašīna skar virsmu. Domājams, Su-57 pilots apguva saīsinātās nosēšanās tehniku.  

Krievijas piektās paaudzes iznīcinātājs Su-57 pirmajā lidojumā devās 2010.gadā. Virsskaņas ātrums, augsta manevrētspēja, modernas borta sistēmas līdz ar zemu radiolokācijas identifikācijas iespēju nodrošina Su-57 neapšaubāmas priekšrocības salīdzinājumā ar pretiniekiem un konkurentiem. Aviosalonā MAKS-2019 iznīcinātājs demonstrē gupu un individuālās pilotāžas figūras.

Ziņu lente
0