Video

Paskatieties, ko spēj Krievijas hiperskaņas "Kinžal"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iznīcinātāji MiG-31K ar hiperskaņas raķešu kompleksu "Kinžal" nolidoja virs Dubroviču poligona Rjazaņas apgabalā.

Starptautiskajās armiju spēlēs, kuras norisinās no 3. līdz 17. augustam Dubroviču poligonā, pirmo reizi plašai publikai atrādīja hiperskaņas raķešu kompleksu "Kinžal".

Aviācijas šovā piedalījās divi augsta lidojuma iznīcinātāji MiG-31K, kuri bija apbruņoti ar "Kinžal". Lidmašīnas piesedza uzbrukuma un bombardēšanas aviāciju, kura raidīja triecienus ar aviācijas bumbām nosacītā pretinieka ZRK baterijai.

Kopumā poligonā tika uzstādīti aptuveni 60 divpadsmit veidu mērķu.

Pērnā gada vēstījumā Federālajai sanāksmei Krievijas prezidents Vladimirs Putins prezentēja hiperskaņas raķeti "Kinžal" kopā ar citām jaunākajām Krievijas ieroču sistēmām.

Raķete ir spējīga attīstīt desmit Mahu ātrumu un garantēti pārvarēt visas pastāvošās pretgaisa un pretraķešu aizsardzības sistēmas, nogādājot kodola un parastos kaujas lādiņu attālumā līdz 2000 kilometru.

Kopš 2017. gada beigām desmit lidmašīnas-pārtvērēji MiG-31K ar "Kinžal" veic izmēģinājuma un kaujas dienestu Dienvidu militārajā apgabalā.

Konkursā "Aviadarts" šogad piedalās Ķīnas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Krievijas komandas. Starptautiskās armiju spēles notiek no 3. līdz 17. augustam. Tajās piedalās 37 valstu komandas ar kopējo cilvēku skaitu virs 5 tūkstošiem.

Ziņu lente
0