Video

Tallina sagaidīja "Totālo diktātu" ar maizi un reņģēm

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autobrauciena dalībnieki pārvarēja 15 tūkstošus kilometrus, lai nodotu Tallinai "Totālā diktāta" galvaspilsētas statusu.

Tallina oficiāli pieņēmusi "Totālā diktāta 2019" galvaspilsētas statusu. Igaunijā ieradušies autobrauciena dalībnieki, kurš pirms mēneša startēja Vladivostokā – pērnā gada "Totālā diktāta" galvaspilsētas. Tagad goda tituls svinīgi nodots Igaunijas galvaspilsētai.

"Tallina, kā īstenam cīnītājam pienākas, nesēdēja rokas salikusi, un šobrīd jaunais mēģinājums cīņā par tiesībām kļūt par "Totālā diktāta" galvaspilsētu vainagojies ar panākumiem," atzīmēja Krievijas vēstnieks Igaunijā Aleksandrs Petrovs.

"Sveicam jūs ar maizi un reņģēm," pajokoja Tallinas Krievu kultūras centra direktors Eduards Tomans. Skatieties video, kā Tallina sagaidīja "Totālā diktāta" sūtņus.

Starptautiskā krievu valodas zināšanu pārbaudes akcija "Totālais diktāts" notiks 13. aprīlī. Tallinā diktāta tekstu nolasīs tā autors Pāvels Basinskis pats personīgi. Gaidāms, ka šogad "Totālo diktātu" uzrakstīs apmēram 250 tūkstoši cilvēku 79 valstīs. Latvijā "Totālais diktāts" norisinās kopš 2012. gada. Pērn diktātu rīkoja trīs vietās Rīgā, kā arī Daugavpilī, Rēzeknē un Valmierā. Tāpat "Totālo diktātu" iespējams uzrakstīt tiešsaistē.

Ziņu lente
0