Video

Krievijas un Serbijas prezidenti savām rokām pabeidza mozaīku Belgradas baznīcā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Serbijas valsts vadītājs Aleksandrs Vučičs kopīgi novietoja mozaīkas fragmentus Pestītāja nimbā. Mozaika rotās topošo sv. Serbijas Savas baznīcā Belgradā.

Svētā Serbijas Savas baznīca ir viens no lielākajiem pareizticīgo dievnamiem pasaulē. Baznīca paredzēta 10 tūkstošiem cilvēkiem, tās platība pārsniedz 3600 kvadrātmetrus. Baznīca veltīta Serbijas pareizticīgo baznīcas dibinātājam, sv. Serbijas Savam. Ar pārtraukumiem tās būvdarbi ilgst jau vairāk nekā gadsimtu.

Путин получил в подарок щенка от президента Сербии - видео - Sputnik Latvija
Video
Serbijas prezidents uzdāvināja Vladimiram Putinam neparastas šķirnes kucēnu

Baznīcas būvdarbi pabeigti 2004. gadā. Patlaban speciālisti nodarbojas ar dievnama iekštelpu apdari. Darbus vada KF Tautas mākslinieks Nikolajs Muhins. Viņš pastāstīja, ka dievnama iekštelpas rotā arī dekoratīvs panno – "lielākais mozaīkas projekts mūsdienu kristietības vēsturē". Meistars atklāja, ka mozaīku izgatavo divas stikla fabrikas Maskavā un Sanktpēterburgā, kas darbu nepārtrauc veido caurām diennaktīm.

Mūsu video ierakstā redzams, kā Krievijas un Serbijas prezidenti ievietoja mozaīkā elementus abu valstu karogu krāsās, simboliski pabeidzot darbu pie baznīcas mozaīkas.

Ziņu lente
0