Video

Atbilde uz Ukrainas provokāciju: Kerčas šaurums drošības nolūkos tika slēgts

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kadros redzams, kā militārie kuteri un sauskravu kuģis aizšķērsoja ceļu ukraiņu militārajiem kuģiem, kuri devās Kerčas tilta virzienā.

Saskaņā ar FDD Krimas robežpārvaldes preses dienesta informāciju, svētdien no rīta, 25. novembrī, trīs Ukrainas JKS kuģi nelikumīgi šķērsoja Krievijas robežu, vēsta RIA Novosti.

Kuģi veica bīstamus manevrus un nepakļāvās likumīgām Krievijas varasiestāžu prasībām. Pēc dažām stundām no Berdjanskas ostas izgāja vēl divi "Gjurza" klases Ukrainas bruņu artilērijas kuģi.

"Krimskie morskije porti" uzņēmuma ģenerāldirektors Aleksejs Volkovs ziņoja, ka drošības nolūkos Kerčas šaurumā slēgta civilo kuģu satiksme.

Situācija Azovas jūrā

Отдыхающие занимаются виндсерфингом на Павло-Очаковской косе Азовского моря в Ростовской области - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eiropas Savienība pavērš spēkus pret Azovas jūru. Kas tagad notiks

Situācija Azovas jūrā saasinājās šī gada martā, kad Ukraina aizturēja Krievijas kuģi "Nord". Zvejas kuģa ekipāža – desmit cilvēki – ir Krievijas pilsoņi. Kuģa kapteinim draud sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem par nelikumīgu Krimas apmeklējumu "ar mērķi kaitēt valsts interesēm". Augustā Hersonā tika aizturēts tankkuģis "Mehaņik Pogodin".

Kremlis nosauca Kijevas darbības par "jūras terorismu" un uzsāka stingrākas kuģu pārbaudes Azovas jūras Krievijas zonā. Pie tam Krievijas Federālā drošības dienesta Krimas robežsardzes pārvalde informēja, ka pārbaudes tiek veiktas saskaņā ar starptautiskajām jūras tiesībām, bet Ukrainas ĀM atzina, ka Krievijas robežsargi pārbaudēs nekādus protokolus nepārkāpj.

Vēlāk Kijeva informēja par savu nodomu paplašināt militāro klātbūtni Azovas jūrā un izveidot jūras kara bāzi šajā rajonā.

Ziņu lente
0