Video

"Tā bija īsta gaļasmašīna": Krievijas fani cietuši eskalatora avārijā Romā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar pēdējiem datiem, 16 cilvēki cietuši eskalatora avārijas rezultātā Romas metro stacijā "Repubblica".

Romas metro eskalators sabojājās aizvakar vakarā, kad uz tā atradās Krievijas futbola fani, vēsta "R-Sport". Līdzjutēji devās uz Čempionu līgas maču starp Maskavas "CSKA" un Itālijas "Roma". Eskalatora lentes kustība pēkšņi paātrinājās, cilvēki sāka krist viens otram virsū eskalatora beigās. Incidenta rezultātā 16 cilvēki guva traumas un tika nogādāti slimnīcā.

Vietējie mediji paziņoja, ka viens no krieviem pazaudējis kāju negadījuma rezultātā. Vēlāk Krievijas vēstniecībā noliedza šīs ziņas, precizējot, ka itāļu ārstiem izdevies saglabāt kāju – amputācija nebija nepieciešama.

Itālijas IeM vadītājs, vicepremjers Mateo Salvinī apsūdzēja avārijā "desmitiem piedzērušos CSKA līdzjutējus", paziņojot, ka viņi lēkājot uz eskalatora.

Болельщики сборной Франции - Sputnik Latvija
Franču līdzjutēji pārsteigti: krievi ir "normāli cilvēki!"

Pēc aculiecinieku teiktā, metro bija daudz cilvēku, taču viņi nebija piedzērušies, un uz eskalatora neviens nelēkāja.

"Patiesībā tur bija īsta gaļasmašīna, gluži kā ellē, tie, kas paspēja uzlēkt uz rokturiem, centās palīdzēt pārējiem," - pastāstīja viens no līdzjutējiem.

Pēc viņa sacītā, "metropolitēna darbinieki īpaši nesteidzās palīgā, pēc tam atbrauca ātrā palīdzība, arī ne īpaši ātri". Vīrietis piebilda, ka bijis pie skaidra prāta un tādēļ spēj spriest adekvāti.

Viņa vārdus apstiprina cits negadījuma dalībnieks.

"Protams, dziedāja aktīvi, taču kopumā neko sevišķu nedarīja. Ātro palīdzību, saka, gaidīja ap 40 minūtēm. Fotogrāfijas šausmīgas, taču publicēt tās nevaru," - pastāstīja sporta žurnālists Vladimirs Stognijenko, atsaucoties uz savu paziņu, kurš cietis negadījumā.

Ziņu lente
0