Video

Lavrovs pastāstījis, kādu jautājumu Terēza Meja uzdevusi "Skripaļu lietā"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pierādījums ar soda starpniecību – šādu loģiku izmanto Rietumi, uzskata Krievijas ārlietu ministrs.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs sniedzis interviju Lielbritānijas korporācijai BBC, kurā pastāstīja par to, kāda uzticība saglabājusies pret rietumu partneriem un viņu dīvaino loģiku — vienādu gan Sergeja un Jūlijas Skripaļu saindēšanas gadījumā Solsberijā, gan ķīmisko ieroču pielietojumā Dumas pilsētā.

4. martā Solsberijas pilsētā Lielbritānijā tika saindēts Krievijā par spiegošanu Krievijas labā notiesātais bijušais izlūkdienestu darbinieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija, kā rezultātā izcēlās liels starptautisks skandāls. Londona apgalvo, ka incidentā izmantota viela A-234 un pie tā vainojama Krievija. Maskava to kategoriski noliedz. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Maskava saņēmusi konfidenciālu informāciju no laboratorijas Šveicē, kas liecina: Skripaļi saindēti ar ķimikāliju BZ, ko izmantojušas ASV, Lielbritānijas un NATO valstu armijas.

7. aprīlī Rietumi apsūdzēja Damasku par ķīmisko ieroču pielietošanu Dumas pilsētā Austrumgutā Sīrijā. Maskava noliedza, ka Sīrijas bruņotie spēki būtu pielietojuši hlora bumbu. Pie tam KF Bruņoto spēku Ģenerālštābs jau 13. martā ziņoja: kaujinieki Austrumgutā gatavojuši provokācijas — ķīmisko ieroču inscenējumu.

Ziņu lente
0