Video

Sit kā odus: Krievijas Aizsardzības ministrija parādījusi jauno PRA raķeti

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas bruņotie spēki sekmīgi izmēģinājuši jauno modernizēto pretraķešu aizsardzības sistēmas raķeti poligonā Kazahstānā.

Avīzes "Komsomoļskaja pravda" militārais komentētājs Viktors Baraņecs radio Sputnik ēterā pastāstīja, ka Krievijas modernizētā pretraķešu aizsardzības sistēma darbojas pēc jauna principa.

"Iedomājieties: vasara, mājās uz griestiem sēž vesels bars odu. Jūs ņemat putekļu sūcēju, ieslēdzat, un odi pazūd putekļu sūcējā. Bet tagad iedomājieties, ka jūs nevis ievelkat tos, bet gan izdzenājat ar spēcīgu putekļu sūcēja strūklu. Tāpat rīkosies arī mūsu jaunās raķetes kaujas galviņa. Mēs uzpūtīsim tā, ka pazudīs viss spiets. Līdz Maskavai nenonāks neviena raķete," — ir pārliecinats Baraņecs.

Krievijas bruņotie spēki sekmīgi izmēģināja PRA raķeti Kazahstānā "Sari-Šagana" poligonā. PRA sistēmas jaunā pretraķete sekmīgi izpildīja uzdevumu un satrieca relatīvo mērķi ar nosprausto precizitāti, paziņoja Krievijas Gaisa kosmisko spēku īpašo uzdevumu pretgaisa un pretraķešu vienības komandiera vietnieks pulkvedis Andrejs Prihodjko.

Viņš pastāstīja, ka pretgaisa un pretraķešu aizsardzības spēkos patlaban rit modernizācija, un iekārtu taktiski tehniskās īpašības, kas attiecas uz lidojuma tālumu, precizitāti, ekspluatācijas termiņiem, būtiski pārsniedz līdzekļus, ar ko patlaban apgādāti valsts bruņotie spēki.

"Neapšaubāmi, šī pretraķete, tāpat kā visi pretraķešu aizsardzības sistēmas komponenti… izpildīs savu uzdevumu — nodrošinās noteiktā rajona aizsardzību," — paziņoja Prihodjko.

Ziņu lente
0