Video

Militārā psihoterapija: eksperti apsprieduši NATO pastiprināšanos Austrumeiropā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāpēc Ziemeļatlantijas alianses dalībvalstis izvieto papildu militāro kontingentu pie Baltkrievijas robežas un pie kā tas varētu novest – šos jautājumus apsprieda eksperti no Baltkrievijas, Moldovas un Igaunijas.

Videotilts trīs valstu galvaspilsētu starpā notika Sputnik preses centrā. Katrā laukumā speciālisti sīki pastāstīja par NATO grupējuma pastiprināšanos pie Austrumeiropas robežām un pat paskaidroja, ar kādu mērķi tas darīts.

"Tas viss ir militāra psihoterapija, jo nav iespējams teikt, ka tādi spēki varēs stiprināt šo valstu drošību. Katrā valstī drošības labad būtu jāizvieto vismaz pa divīzijai," — norādīja militārais eksperts un politologs Aleksandrs Tihanskis.

Pie tam Sputnik viesis paskaidroja, ka NATO karaspēka tuvošanās Baltkrievijas un Krievijas robežām izjauc pašreizējo militāro līdzsvaru reģionā.

"Tas ved pie jauna nacionālās drošības apdraudējuma parādīšanās," — ir pārliecināts Tihanskis.

Eksperti no Moldovas, Baltkrievijas un Igaunijas pastāstīja arī, kāds tieši NATO spēku un tehnikas skaits dislocēts Polijā un Baltijas valstīs, kā arī norādīja, kā šajā gadījumā vajadzētu reaģēt.

Ziņu lente
0