Video

Krievu lidotāju tikšanās ar amerikāņu eskadras kuģi Donald Cook Baltijas jūrā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagons publicēja video, lai parādītu, cik bīstamas ir Krievijas kara aviācijas darbības Baltijas jūrā, kur 11. un 12. aprīlī frontes bumbvedēji Su-24M.

14. aprīlī Pentagons pārmeta krievu lidotājiem, ka tie imitējuši uzbrukumu eskadras kuģim Donald Cook Baltijas jūrā. Amerikāņu jūrnieki novērojuši, ka lidmašīnas Su-24M vairākkārt lidojušas zem komandtiltiņa līmeņa 9 metru attālumā no kuģa. Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs pavēstīja, ka GKS lidotāji veikuši lidojumu, ievērojot visus drošības pasākumus.

Pentagons publicēja video, lai parādītu, cik bīstamas ir Krievijas kara aviācijas darbības Baltijas jūrā, kur 11. un 12. aprīlī frontes bumbvedēji Su-24M vairāk nekā 20 reizes pārlidoja pāri ASV JKS eskadras kuģim Donald Cook. ASV bruņoto spēku komandieri Eiropā (EUCOM) pavēstīja, ka tamlīdzīgas darbības var novest pie kļūdas aprēķinos un incidenta, kura rezultātā iespējami bīstami ievainojumi vai cilvēku bojāeja.

Krievijas GKS rīcībā ir vairāk nekā 200 modernizēti Su-24M/M2 un 79 Su-24MR (izlūki), ko pakāpeniski nomaina taktiskie iznīcinātāji un bumbvedēji Su-34.

Ziņu lente
0