Video

"Nē", tātad "nē" – holandiešu politiķis par referendumu Ukrainas jautājumā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galēji labējās partijas "Brīvības partija" līderis Gerts Vilders, uzstājoties Holandes parlamentā Hāgā ierosināja pēc iespējas ātrāk izvērtēt ES un Ukrainas asociācijas vienošanos, ņemot vērā Nīderlandē organizētā referenduma rezultātus.

Gerts Vilders atgādināja, ka referenduma laikā Nīderlandes iedzīvotāji jautājumā par Eiropas Savienības un Ukrainas asociāciju pauduši negatīvu viedokli.

"Nē" nozīmē "nē". "Nē" nenozīmē "ar noteikumu, ja" un "cilvēki nepiekrīt kādai vienošanās daļai" — pavēstīja galēji labējās "Brīvības partijas" līderis Gerts Vilders, uzstājoties Holandes parlamentā.

Vilders atzīmēja, ka grozījumu novilcināšana Eiropas Savienības un Ukrainas asociācijas līgumā neatbilst likumam.

Agrāk Nīderlandes premjerministrs Marks Rite pavēstīja, ka Hāga vēlas ar citām ES dalībvalstīm apspriest vienošanos par asociāciju ar Ukrainu, un valsts varas iestādes darīs visu iespējamo, lai tiktu ņemti vērā arī referenduma rezultāti.

Rite piebilda, ka līdz vasarai plāno organizēt pārrunas un panākt vienošanos.

ES un Ukrainas asociācijas vienošanās stājās spēkā 2016. gada 1. janvārī. To ratificēja visas ES valstis, tostarp arī Nīderlande. Valsts pilsoņiem ir tiesības paust savu attieksmi pret jebkuru normatīvo aktu, referendumam nepieciešami trīssimt tūkstoši parakstu. Eiropas integrācijas pretinieki Geenpeil savāca veselus 470 tūkstošus parakstus. Tagad Holandes parlamentam nāksies no jauna apspriest vienošanos.

 

Ziņu lente
0