Video

Nīderlandes iedzīvotāji pauž savu viedokli par ES asociācijas līgumu ar Ukrainu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nīderlandē sācies referendums jautājumā par to, vai ES un Ukrainas asociācijas līguma lietderību. Video ierakstā redzams, kā balsoja Hāgas iedzīvotāji un ko viņi stāstīja par piedalīšanos tautas aptaujā.

Trešdien no paša rīta uz vēlēšanu iecirkņiem sāka nākt Hāgas iedzīvotāji, lai paustu savu viedokli par ES asociācijas līgumu ar Ukrainu.

"Es domāju, ka ir svarīgi nobalsot, mums ir jāizsaka savs viedoklis. Ja cilvēki nepiedalīsies referendumā, iespējams, tas netiks atzīts par notikušu," — skaidroja Bērts Džerremens, viens no vēlētājiem.

Sputnik aptaujas rezultāti liecina, ka katrs trešais iedzīvotājs Nīderlandē — 33%, jeb 3,5 miljoni cilvēku, uzstājas pret asociāciju starp Ukrainu un ES. Daudzu cilvēku viedoklis pret to bija neitrāls (28%), savukārt 20% nebija izveidojies savs viedoklis. Asociācijai piekrita tikai 19% Nīderlandes iedzīvotāju.

Tautas aptauja tiks atzīta par notikušu, ja nobalsos vismaz 30% balsstiesīgo iedzīvotāju. Galīgie balsošanas rezultāti tiks paziņoti 12. aprīlī, un tiem būs rekomendējošs raksturs.

Ziņu lente
0