Politika

Premjers Krišjānis Kariņš nolēmis pieprasīt veselības ministres demisiju

© Photo Ilmārs Znotiņš / пресс-служба президента ЛатвииИлзе Винькеле, Кришьянис Кариньш и Эгилс Левитс
Илзе Винькеле, Кришьянис Кариньш и Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjers Krišjānis Kariņš nolēmis pieprasīt veselības ministres Ilzes Viņķeles demisiju – politiķis nav apmierināts ar neskaidro vakcinācijas plānu.

RĪGA, 5. janvāris – Sputnik. Premjers Krišjānis Kariņš nolēmis pieprasīt veselības ministres Ilzes Viņķeles demisiju – par to viņš otrdienas rītā slēgtā koalīcijas sēdē informēja partnerus. Pēcpusdienā paredzētas sarunas ar Viņķeles pārstāvēto partiju "Attīstībai/Par".

Илзе Винькеле, Кришьянис Кариньш и Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Politologs: Kariņa konflikts ar Viņķeli iesēja paniku sabiedrībā

Tagad partijai nāksies lemt, kā rīkoties un vai amatam deleģēt kādu citu partijas pārstāvi.

Sodien valdībā bija paredzēts skatīt Veselības ministrijas izstrādāto vakcinācijas plānu.

Atgādināsim, ka Krišjānis Kariņš uzdeva veselības ministrei līdz 5. janvārim iesniegt detalizētu vakcinācijas plānu Covid-19 profilaksei un akcentēja, tam jābūt skaidri saprotamam, kādas vakcinācijas grupas plānotas, kā ar to pārstāvjiem sazināties utt. 

Ilze Viņķele informēja, ka plāns ir izstrādāts un tiek īstenots. Pirmdien politiķe skaidroja, ka plāna detalizācija vēl nav izstrādāta.

"Mēs to skaidrosim un papildināsim tik ilgi, kamēr katram tā būs saprotama un viegli uztverama. Vienīgais vakcinācijas ierobežojums var būt vakcīnu pieejamība, jo tā ir ārpus Latvijas ietekmes zonas. Tā ir atkarīga no ražotāju spējas savu vakcīnu piereģistrēt un no Eiropas Savienības kopējā iepirkuma," klāstīja ministre.

Premjers jau iepriekš bija izteicies, ka nepieciešams skaidrs plāns vakcinācijai. 

Arī Valsts prezidents Egils Levits izteicies, ka valdības reakcija ir novēlota - jo ātrāk būtu ieviesta "mājsēde", jo Covid-19 izplatības skaitļi būtu mazāki, jo mazāka noslodze būtu slimnīcās.

Ziņu lente
0