Politika

Rīgas domes deputāts protesta kārtā pret Viņķeli izstājās no partijas

© Sputnik / Sergey MelkonovТабличка на здании Рижской думы
Табличка на здании Рижской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konflikta dēļ valdošajā koalīcijā Rīgas domes frakcija "Attīstībai/Par!" pazaudējusi vienu deputātu.

RĪGA, 6. novembris – Sputnik. Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis paziņoja par izstāšanos no partijas "Latvijas attīstībai". Par to viņš paziņoja video uzrunā, kura ir publicēta YouTube.

Pēc viņa sacītā, šis lēmums ir saistīts ar to, ka vairāki ietekmīgi partijas locekļi iestājās par veselības ministri, apvienības "Attīstībai/Par!" pārstāvi Ilzi Viņķeli.

Šonedēļ valdošajā koalīcijā izcēlās konflikts, kas saistīts ar Covid-19 izplatības apkarošanas pasākumiem. Premjerministrs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") intervijā žurnālam Ir izkritizēja Viņķeles darbības, par kuru iestājās partijas biedri.

Tostarp "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Daniels Pavļuts paziņoja, ka, ja viņam pandēmijas laikā ir jāizvēlas starp to, vai jāieklausās ministrē Viņķelē vai premjera emocionālajos izteicienos un izjūtās, tad viņš izvēlēsies un paļausies uz veselības ministres un ekspertu viedokli.

​"Man mācīja, ka lielu krīžu vadībā principiāli ir paļauties uz ekspertiem, sadarboties komandā un komunicēt izlemtus jautājumus, nevis pretrunīgus apgalvojumus. Ļoti negribētos, ka pandēmijas pārvarēšanā mēs sāktu atkāpties no principiem. Īpaši no kuģa kapteiņa – premjera – puses," uzrakstīja Twitter "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

​Mičerevskis nosauca Viņķeli par "neveiksmīgi strādājošo ministri" un paziņoja, ka viņam neesot pieņemams, ka Covid-19 krīzes laikā politiskās spēles un biznesa intereses "ir pāri cilvēku dzīvībām". Viņaprāt, partijā "Latvijas attīstībai" ir godīgi un dedzīgi cilvēki, kuri tiekot izmantoti kā izkārtne partijas interešu lobēšanai.

Taču viņš paziņoja, ka turpinās būt Rīgas domes deputāts, kā arī pauda atbalstu galvaspilsētas mēram Mārtiņam Staķim ("Attīstībai/Par!").

Atzīmēsim, ka Mičerevskis iepriekš jau bija iesaistīts "politiskās spēlēs", lai gan, iespējams, ne pēc savas gribas: viņa māte, Saeimas Mandātu, ētikas un pieteikumu komisijas priekšsēdētāju Janīnu Kursīti-Pakuli (Nacionālā apvienība) apsūdzēja interešu konfliktā pēc Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītāja Mārtiņa Bondara lietas izskatīšanas, jo viņš tobrīd bija viņas dēla partijas biedrs.

Ziņu lente
0