Politika

Politologs: Baltijai izdevīgs Baidens – viņš uzskata Krieviju par ļaunumu

© REUTERS / Brian SnyderДжо Байден с супругой выступают в Уилмингтоне, штат Делавэр, США
Джо Байден с супругой выступают в Уилмингтоне, штат Делавэр, США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstīm tiks vairāk uzmanības un priekšrocību, ja Baidens ieņemtu prezidenta posteni ASV, turklāt Krievijai naidīgie izteikumi gūs jaunu atbalstu no ārzemēm.

RĪGA, 5. novembris – Sputnik. Lietuvas Banka paziņoja, ka Džo Baidena uzvara ASV prezidenta vēlēšanās nāks par labu Baltijas valstij. "Ja Baidens uzvarēs vēlēšanās, ASV ārpolitikai būtu jākļūst konsekventākai un prognozējamākai," Lietuvas Bankas pārstāvja Lina Micka teikto citēja Sputnik Lietuva.

Выборы президента США - Sputnik Latvija
Politika
Tramps apliecina, ka uzvarējis vēlēšanās, Baidena štābs apgalvo pretējo

Lina Micka vārdos ir zināma loģika, jo Baidena uzvara prezidenta vēlēšanās ir izdevīga gan Baltijas valstīm, gan visai Eiropai, sarunā ar Sputnik Latvija konstatēja Mūsdienu calsts attīstības institūta direktors Dmitrijs Soloņņikovs.

"Mēs redzējām, ka savas prezidentūras laikā Tramps apšaubīja veselu virkni transatlantisko sakaru, ASV un ES ciešās saiknes, kas pastāvēja agrāk, tika zināmā mērā pārvērtētas. Visticamākais, Baidens atjaunos atlantiskās politikas pamatus, kas pastāvēja Obamas un viņa priekšgājēju laikā," uzskata politologs.

Politologs atzīmēja, ka, atšķirībā no Baidena, Tramps par savu galveno pretinieku uzskata Ķīnu, nevis Krieviju.

"Šajā ziņā Baltijai izdevīgi, ja uzvarētu Baidens ar viņa viennozīmīgo viedokli par to, ka viss pasaules ļaunums slēpjas Krievijā. Baidena prezidentūras laikā Baltijas valstis saņems vairāk uzmanības un priekšrocību, viņu Krievijai naidīgie izteikumi gūs jaunu atbalstu no ārvalstīm," konstatēja Soloņņikovs.

Otrdien ASV notika vispārējās vēlēšanas. Vēlētāji atdeva savas balsis par prezidentu un viceprezidentu, visi 435 Pārstāvju palātas locekļi, aptuveni trešā daļa Senāta (35 senatori), 11 štatu un divu teritoriju gubernatori, kā arī vietējās likumdošanas sapulces vairākos štatos. Balsošana oficiāli noslēdzās pulksten 01:00 (8:00 pēc Latvijas laika), kad durvis slēdza vēlēšanu iecirkņi Aļaskā.

Ziņu lente
0