Politika

"Notiek spēle": kāpēc ES bloķētas sankcijas pret Baltkrieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Европейского союза
Флаг Европейского союза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bloomberg paziņoja par Eiropas Savienības sankciju pret Baltkrieviju bloķēšanu. Radio Sputnik ēterā savu situācijas redzējumu izklāstīja EAES Institūta ģenerāldirektors Vladimirs Ļepjohins.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Kipra bloķēja Eiropas Savienības sankciju ieviešanu pret Baltkrieviju, vēsta Bloomberg, atsaucoties uz kompetentajiem informācijas avotiem.

Десятки тысяч человек вышли в Минске на акцию протеста 6 сентября - Sputnik Latvija
Vidusjūras gāze traucēja ES sankciju ieviešanai pret Baltkrieviju

Saskaņā ar izdevuma informāciju, Vidusjūras valsts nolēma nepiekrist attiecībā pret Minsku piedāvātajiem pasākumiem, cenšoties panākt septiņu Turcijas kompāniju iekļaušanu ES sankciju sarakstos, kuras piedalījās dabasgāzes ieguves urbšanas darbos Kipras ekonomiskajā zonā.

Sankciju ieviešanai pret Baltkrieviju ir nepieciešama visu 27 Eiropas Savienības valstu piekrišana.

Radio Sputnik ēterā EAES Institūta ģenerāldirektors Vladimirs Ļepjohins pauda viedokli, ka Eiropas Savienībā sen nav vienotas pozīcijas attiecībā uz sankcijām.

"Mēs redzam, ka divas lielas Eiropas valstis – Francija un Vācija – sen mainījušas savu pozīciju, tās nav ieinteresētas tajā, lai ekonomiskās sankcijas vispār tiek izsludinātas. Tātad Eiropā pastāv sašķeltība. Visus notikumus Baltkrievijā organizē tādas valstis, kā Polija, Lietuva, ar Lielbritānijas un dažādu amerikāņu fondu atbalstu – ne Vašingtonas, ne Baltā nama, bet gan amerikāņu demokrātu, (Džordža - red.piez.) Sorosa piekritēju un tā tālāk. Tie, kas metas cīņā Baltkrievijā, lobē sankcijas attiecībā gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, taču viņi jau nesaņem totālu atbalstu. Notiek spēle. Un nav iepriekšējās vienotības un vēlmes izsludināt papildu sankcijas. Kāpēc Baltkrievijas "revolūcijai" nav izredžu turpinājumam? Tieši tāpēc, ka trakos (Baltkrievijas prezidenta Aleksandra – red. piez.) Lukašenko gāšanas piekritējus, jeb konkrētāk – Polija, Lietuvas politiķus, vairs neatbalsta daudzas Eiropas valstis. Revolūcija smok, centieni pārvest to spēka fāzē neizdodas, Krievija solīja atbalstu Baltkrievijai. Rietumos visi to saprot," sacīja Vladimirs Ļepjohins.

Iepriekš ES paziņoja, ka neuzskata Baltkrievijā notikušās prezidenta vēlēšanas par taisnīgām un godīgām, kā arī atteicās atzīt to rezultātus. Turklāt ES līderi vienojās par individuālo sankciju ieviešanu pret Minsku par vardarbības pielietošanu pret demonstrantiem un, kā uzskata ES, par vēlēšanu falsificēšanu. Aizliegumu iebraukt savu valstu teritorijā 30 Baltkrievijas ierēdņiem jau ir ieviesušas Igaunija, Latvija un Lietuva.

Pēc Eiropas Komisijas preses dienesta un ES ārpolitikas dienesta pārstāvja Petera Stano sacītā, Eiropas Savienība turpina strādāt pie personu saraksta, pret kurām tiek plānoti ierobežojošie pasākumi sakarā ar situāciju Baltkrievijā.

Ziņu lente
0