Politika

Kas būs Rīgas vicemērs? Parādījusies informācija par iespējamo kandidatūru

© Sputnik / Sergey MelkonovИзбирательные урны на выборах в Рижскую думу
Избирательные урны на выборах в Рижскую думу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Rīgas vicemēru var kļūt Vilnis Ķirsis no "Jaunās Vienotības", kurš kļuva par populārāko kandidātu no partijas Rīgas domes vēlēšanās.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Saskaņā ar aģentūras LETA informāciju, par jauno Rīgas vicemēru var kļūt Vilnis Ķirsis no "Jaunās Vienotības", vēsta Rus.Tvnet.lv.

Ķirsis Rīgas domes vēlēšanās kļuvis par populārāko kandidātu no "Jaunās Vienotības" saraksta, saņemot 14 221 plusu.

Угловой дом в Риге на углу улиц Бривибас и Стабу - Sputnik Latvija
Viedoklis
Pēc vēlēšanām: kur vai iebrukt Rīga, un kāpēc Brīvības iela iedveš bailes

Atgādināsim, ka, saskaņā ar Latvijas Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, Rīgas domē iekļūst 7 politiskie spēki: "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie" var rēķināties ar 18 mandātiem, "Saskaņa" – 12, "Jaunā Vienotība" – 10, Nacionālā apvienība un Latvijas Reģionu apvienība – 7, "Gods kalpot Rīgai" – 5, Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija – pa 4 mandātiem katrai.

Mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis pēc "Attīstībai/Par!" - "Progresīvo" un "Jaunās Vienotības" deputātu tikšanās 31. augustā paziņoja, ka koalīciju jaunā sasaukuma galvaspilsētas domē centīsies izveidot no 4 frakcijām: "Attīstībai/Par!" - "Progresīvie", "Jaunā Vienotība", Nacionālā apvienība – Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija.

Ziņu lente
0