Politika

ASV gatavojas valsts apvērsumam pēc vēlēšanām

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasВывеска "Голосовать здесь" на двери во время голосования на промежуточных выборах в США
Вывеска Голосовать здесь на двери во время голосования на промежуточных выборах в США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Džo Baidens un Hilarija Klintone kopīgi iepazīstināja amerikāņu auditoriju ar piemērotu skaidrojumu Demokrātiskās partijas kandidāta iespējamai sakāvei gaidāmajās ASV vēlēšanās.

Ja Donalds Tramps uzvarēs vēlēšanās, domājams, tieši tas tiks izmantots kā iegansts impīčmentam vai (tas ir daudz ticamām) atteikumam atzīt vēlēšanu rezultātus un mēģinājumam sagrābt varu ar spēku. Džo Baidens, atsaucoties uz amerikaņu specdienestu datiem, paziņoja, ka "krievi mēģina atņemt leģitimitāti mūsu elektorālajam procesam", portālā RIA Novosti stāsta Ivans Daņilovs.

Tiesa, par noziegumiem, kuri it kā tikšot pastrādāti pret amerikāņu demokrātiju, apsūdzēta ne tikai Krievija. Džo Baidens, atkal atsaucoties uz amerikāņu specdienestiem, precizēja, ka "Ķīna un arī citi piedalās darbībās, kuru mērķis ir panākt, lai mēs zaudētu pārliecību par (vēlēšanu – red.) rezultātiem."

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Trampa izredzes tikt pārvēlētam izgaist acu priekšā

Jāpiebilst, ka šī informācija iemesta ne tikai un ne tikdaudz Trampa uzvaras gadījumam, bet arī ar mērķi sagatavot masveida bezprecedenta vēlēšanu falsifikāciju par labu pašam Baidenam. Ja Tramps neatzīs oficiālos rezultātus, ja viņa komanda pieķers viltotājus, parādīs, ka biļeteni ir iemesti, pa pastu atsūtītās balsis ir plaši viltotas, Baidena štābam būs gatava atbilde uz visām apsūdzībām. Viņš varēs apgalvot, ka visas pierādītās falsifikācijas ir vienīgi "krievu" (tāpat kā Ķīnas un kaut kādu "citu" spēku") provokācijas, lai diskreditētu vēlēšanu rezultātus un panāktu pilsoņu kara izcelšanos ASV vai pašreizējā prezidenta varas saglabāšanu.

Pazemojoši valstij, kas sevi uzskata par pasaules hegemonu, tomēr izskatās, ka vēlēšanu rezultāti tiks izlemti cīņas laukā – vārda tiešā nozīmē, vai administratīvajā cīņā pār ASV federālā pasta dienestu. Lieta tāda, ka Baidena štābs, aizbildinoties ar epidēmiju, pieprasa, lai vēlēšanas notiktu "attālināti", tas ir, pa pastu. Tramps norāda, ka balsojums pa pastu tiks izmantots, lai viltotu rezultātus.

Izklausās neticami, taču pašlaik pat kandidātu oficiālo paziņojumu un mediju, piemēram, Associated Press ekspertu analītikas līmenī kā galvenā priekšvēlēšanu tēma tiek izskatīts jautājums par to, kas kontrolēs pastu vēlēšanu dienā, vai Trampam izdosies atņemt pasta dienestam budžeta finansējumu, lai izjauktu "attālināto balsošanu". Bet kandidāts no Demokrātiskās partijas atklāti klāsta, ka viņam neliek mieru doma par to, ka balsojums pa pastu tiks izjaukts. Iespējams, ja Baltajam namam patiešām izdosies izjaukt "pasta biļetenu" masveida izmantošanu (vai iemešanu) vainīgi atkal būs noslēpumainie "krievi", par ko Baidens it kā lasījis CIP vai FIB atskaitēs.

Американский военный с флагом США - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vai Krievijai ir izdevīgas jukas Amerikā?

Rodas jautājums: no kurienes ASV eksviceprezidents saņēmis piekļuvi amerikāņu specdienestu superslepenajiem datiem? Slepenās informācijas sadales sistēma Vašingtonā notiek pēc ļoti dīvainas shēmas – abu sistēmveidojošo partiju kandidāti sāk saņemt tāda veida ziņas vēlēšanu priekšvakarā. Lieta tāda, ka Baidens (to atzīmē arī amerikāņu mediji) vēl nav oficiālais Demokrātiskās partijas kandidāts, tātad, ja specdienesti patiešām nodod viņam kaut kādu informāciju, iespējams, viņš pārkāpj likumu. Vispārēja haosa un visu iespējamo pieklājības normu pārkāpumu fonā diezin vai tas kādu satrauks. Tomēr būs interesanti pavērot CIP un FIB oficiālo reakciju – dienesti noteikti būs spiesti skaidroties ar presi un sabiedrību, nerunājot jau par Trampa vēlēšanu štābu. Būs vēl interesantāk paskatīties, kas notiks, ja amerikāņu izlūkdienestu pārstāvji (Baltā nama spiediena dēļ) paziņos, ka Baidens vienkārši melo. Protams, tas ir maz ticams, tomēr iespējams scenārijs.

Jau pirms Baidena informācijas "noplūdes" par kārtējo "Krievijas sazvērestību", Hilarija Klintone televīzijā paziņoja, ka Tramps var atteikties atzīt vēlēšanu rezultātus un brīvprātīgi pamest Balto namu. Viņa aicināja jau savlaicīgi gatavoties tādam scenārijam, lai arī neprecizēja, kā tieši, viņasprāt, vajadzētu gatavoties.

Газеты - Sputnik Latvija
Viedoklis
Propaganda pret ziņām: kāpēc Rietumu mediji zaudē savas pozīcijas

Neapšaubāmi, ņemot vērā plašo pieredzi, kāda gūta, gatavojot asiņainos valsts apvērsumus, kas nomaskēti aiz "tautas gribas izpausmēm ielās", var droši pieļaut, ka runa ir par to, lai ar varu atstumtu pie malas politiskos oponentus, viņu ģimenes locekļu un republikāņu atbalstītājus, kuri negribēs samierināties ar Klintones komandas varas uzurpāciju. Var likties, ka tāds vērtējums ir ekstremāls, tomēr Demokrātiskā partija ir izmantojusi visus savas mediju mašīnas spēkus, lai savus piekritējus maksimāli pamudinātu ienīst ne tikai krievus, bet arī Donalda Trampa piekritējus, ko pati Klintone publiski pazemoja vēlēšanu kampaņas laikā, tāpēc "Ukrainas scenārijs" var īstenoties arī Vašingtonā.

"Nezināmu snaiperu" komandu "demokrātiskā debesu simta" sapulcēšanai krāsaino revolūciju režisori sameklēs bez grūtībām, diskurss par "tautas nozagto izvēli" tiek gatavots iepriekš. Iepriekš izvēlēts arī ārtējā ienaidnieka tēls, turklāt – katram gadījumam – tas iezīmēts maksimāli plaši: tagad jau apsūdzēti "krievi" un Ķīna. Politiskajā aspektā var teikt, ka pie amerikāņu politikas teātra skatuves sienas karājas ne viena vien šautene, tur ir vesels arsenāls, un, domājams, tas ir gatavs izšaut vēlēšanu drāmas fināla cēlienā. Tā patiešām var pārvērsties par īstu asiņainu traģēdiju.

Ziņu lente
0