Politika

Putins un Merkele nosodīja izteikumus par Minskas protokolu pārskatīšanu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasРабочий визит президента РФ В. Путина в Германию
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Германию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Ukrainas vicepremjers īslaicīgi okupēto teritoriju reintegrācijas jautājumos Aleksejs Rezņikovs apgalvoja, ka Minskas protokoli vairs nav aktuāli.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Vācijas kanclere Angela Merkele vakar telefona sarunā negatīvi novērtēja Kijevas nesenos paziņojumus par nepieciešamību pārskatīt Minskas protokolus Donbasa jautājumā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Kremļa preses dienestu.

Abu valstu vadītāji apstiprināja, ka Minskā panāktajiem protokoliem nav alternatīvas, tas ir vienīgais pamats konflikta noregulēšanai Ukrainas austrumos. Vladimirs Putins norādīja, ka Ukrainas valdības centieni sagrozīt dokumenta saturu ir neproduktīvi.

Рабочая поездка В. Зеленского в Одессу - Sputnik Latvija
Politika
Zeļenskis uzskata par nepieņemamām Krievijas prasības Ukrainai

Tika atzīmēta lielā nozīme, kāda ir "Pasākumu kompleksa" un "Normandijas formāta" samitos, arī Parīzē, 2019. gada 9. decembrī aizritējušās tikšanās laikā pieņemto lēmumu pilnīgai īstenošanai. Vladimirs Putins un Angela Merkele atbalstīja aktīvāku darbu šajā virzienā, vispirms – Krievijas, Vācijas, Francijas un Ukrainas līderu asistentu līmenī, precizēja preses dienests.

Iepriekš Ukrainas vicepremjers īslaicīgi okupēto teritoriju reintegrācijas jautājumos Aleksejs Rezņikovs apgalvoja, ka Minskas protokoli vairs nav aktuāli.

Kremļa administrācijas vadītāja vietnieks Dmitrijs Kozaks, komentējot šo paziņojumu, atzīmēja: ja Kijeva tuvākajā laikā apstiprinās vai nenoraidīs Rezņikova izteikumus, tas nozīmēs, ka Ukraina izstājas no Minskas un Normandijas pārrunu formāta jautājumā par konflikta noregulēšanu Donbasā.

Ziņu lente
0