Politika

"Skumja bilde": gada laikā iedzīvotāji vēl vairāk vīlušies Saeimas darbā

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании
Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējo desmit gadu laikā vēl nekad tik liels respondentu skaits nav norādījis, ka pašreizējā sasaukuma parlaments strādā sliktāk nekā iepriekšējais.

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. Pēdējā gada laikā pieaudzis iedzīvotāju skaits, kuri uzskata, ka tagadējā Saeima strādā sliktāk nekā iepriekšējā – par to liecina pētījumu centra SKDS aptauja.

Tās rezultātus publicējis centra direktors Arnis Kaktiņš savā lapā Twitter.

"Arī otrajā 13.Saeimas darbības gadā iedzīvotāju vērtējumi tai nav uzlabojušies: tikai 17% uzskata, ka tā darbojas labāk par iepriekšējo. 56% ir pretējās domas. Pirms gada šie procenti bija 16% un 50%. Taču kopumā šis grafiks jau kopš mērījumu uzsākšanas 1999. gadā rāda skumju bildi," pastāstīja Kaktiņš. 

​Grafiks liecina, ka 10., 11. un 12. Saeimas darba laikā respondentu daļa, kuri uzskatīja, ka sasaukums strādā sliktāk nekā iepriekšējais, nekad nav sasniegusi 56%. Pēdējo reizi cilvēki bija tik neapmierināti ar 9. Saeimu.

Savukārt atzinīga vērtējuma ziņā līdera vietu ieņēmusi 8. Saeima – pirmajā darba gadā ar to bija apmierināti 35% respondenti. Tāds rādītājs vairs ne reizi nav fiksēts.

Kopumā visā novērojumu laikā respondentu skaits, kuri uzskatīja, ka pašreizējā sasaukuma Saeima strādā sliktāk nekā iepriekšējā, vienmēr bija lielāks nekā to, kuri pauda pretēju viedokli.

Ziņu lente
0