Politika

Baltais nams apšauba informācijas patiesīgumu par Krievijas atbalstu talibiem

© Sputnik / Джереми Хоган / Pāriet pie mediju bankasИнаугурация 45-го президента США Д. Трампа в Вашингтоне
Инаугурация 45-го президента США Д. Трампа в Вашингтоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltā nama administrācija uzsvēra, ka amerikāņu presē publicēti neprecīzi izlūkdienestu dati.

RĪGA, 28. jūnijs - Sputnik. Izdevuma New York Times publicētā informācija par to, ka Krievija esot ieteikusi talibiem par atalgojumu "medīt" amerikāņu karavīrus Afganistānā, ir neprecīza, ne ASV prezidentam Donaldam Trampam, ne viceprezidentam Maikam Pensam tamlīdzīgi ziņojumi nav iesniegti, informēja Baltais nams, vēsta RIA Novosti.

Administrācijas preses sekretāre Keilija Makinani pastāstīja, ka no izlūkdienesta ik dienas tiekot saņemti tūkstošiem ziņojumu, kas tiekot stingri kontrolēti. "Lai arī Baltais nams parasti nekomentē domājamos izlūkdienestu datus vai iekšējās apspriedes, tomēr CIP direktors, padomnieks nacionālās drošības jautājumos un štāba priekšnieks var apstiprināt, ka ne prezidents, ne viceprezidents nebija informēti par Krievijas iespējamām galvu medībām," teikts paziņojumā.

Посольство России на Висконсин-Авеню в Вашингтоне, США - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecībai izteikti draudi pēc publikācijas ASV preses izdevumā

Baltais nams uzsvēra: tas norāda nevis uz "izlūkošanas domājamo datu priekšrocībām, bet gan uz New York Times raksta neprecizitātēm".

Iepriekš avīze New York Times, atsaucoties uz anonīmiem amerikāņu specdienestu pārstāvjiem, klāstīja, ka Krievijas kara izlūkdienests it kā esot piedāvājis atalgojumu ar talibiem saistītiem kaujiniekiem par uzbrukumiem amerikāņu karavīriem Afganistānā. Nekādus pierādījumus izdevums nesniedza.

Krievijas vēstniecība ASV pieprasīja no Vašingtonas adekvātu reakciju uz draudiem, ko saņem diplomāti melīgo ziņu dēļ. Krievijas ĀM norādīja, ka NYT publicējusi nepatiesu informāciju.

Vēlāk arī radikālā kustība "Taliban" noliedza apgalvojumus par to, ka tā būtu saņēmusi naudu no Krievijas kara izlūkošanas dienesta par uzbrukumiem Afganistānā.

Ziņu lente
0