Politika

Kopā ar Lembergu: JKP lika saprast, ka vēlas redzēt Šķēli "Magņitska sarakstā"

© Foto : Tautas partijaАндрис Шкеле на пятнадцатом конгрессе Народной партии
Андрис Шкеле на пятнадцатом конгрессе Народной партии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
JKP paziņoja, ka nekādā gadījumā neatbalstīs Rīgas Nacionālās akustiskās koncertzāles būvniecības projekta izvēli, kuru piedāvā firma, kas pieder Andrim Šķēlem vai viņa ģimenei.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. "Magņitska saraksts" ir jāpapildina ar citiem Latvijas oligarhiem, uzskata Jaunā konservatīvā partija. JKP deva mājienu, ka vēlas redzēt sankciju sarakstā arī biznesmeni, bijušo premjerministru Andri Šķēli, raksta Latvijas Avīze.

Savā paziņojumā preses JKP uzsvēra, ka politiskais spēks nekādos apstākļos neatbalstīs projekta izvēli sakarā ar Nacionālās akustiskās koncertzāles būvniecības projektu Rīgā, kuru prezentē firma, kas pieder Šķēlem vai viņa ģimenei. Šajā pašā paziņojumā teikts, ka JKP uzskata par nepieciešamu iekļaut sankciju "Magņitska sarakstā" arī citus Latvijas oligarhus, kuri izmanto savu ietekmi, lai aizstāvētu savas intereses.

Мэр Вентспилса Айварс Лембергс - Sputnik Latvija
Lembergs pieprasa iztulkot ASV sankcijas latviešu valodā

Uz jautājumu, vai tas nozīmē to, ka partija vēlas redzēt "Magņitska sarakstā" arī Andri Šķēli, JKP valdes loceklis Gatis Eglītis atteicās atbildēt, tiesa, piebilstot, ka sankciju saraksts ir jāpaplašina.

Cits JKP valdes loceklis Krišjānis Feldmans arī paziņoja, ka nevar "nedz apstiprināt, nedz noliegt", vai partijai ir šāda vēlme. Politiķis uzsvēra: vai šis saraksts tiks papildināts un kā, labāk ir zināms tiem, kas to veido, savukārt JKP nav nekādas kompetences ieteikts saraksta autoriem, kuru tieši tajā iekļaut.

Kā zināms, valdību veidojošās partijas ir vienojušās, ka Nacionālā koncertzāle Rīgā tiks būvēta uz privātas zemes ar tāss pakāpenisko izpirkšanu. Koalīcijas partiju lēmums sakrīt ar piedāvājumu, kuru mazāk nekā pirms gada Kultūras ministrijai sniedza Šķēles ģimenes kompānija.

Atgādināsim, ka 9.decembrī ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) uz tā saucamā Magņitska likuma pamata ieviesa sankcijas pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu, kā arī Ventspils brīvostas pārvaldi Ventspils attīstības aģentūru, Biznesa attīstības asociāciju un Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju.

Šī iemesla dēļ valdība iniciēja likumprojektu par Rīgas un Ventspils ostu pārņemšanu valsts ziņā un pašvaldību pārstāvju izslēgšanu no minēto ostu valdēm.

Astoņpadsmitajā decembrī Ventspils brīvostas pārvalde un Ventspils osta tika svītrotas no OFAC sankciju saraksta.

Ziņu lente
0