Politika

Mitrofanovs: Eiropas Komisijai ir jāliek Latvijai izmaksāt naudu LKS

© Sputnik / Sergey MelkonovМирослав Митрофанов на пикете против закрытия пунктов бесплатной раздачи горячего питания
Мирослав Митрофанов на пикете против закрытия пунктов бесплатной раздачи горячего питания - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Demokrātiskā valstī dalības nosacījumi vēlēšanās ir vienādi visiem – neatkarīgi no tā, vai patīk varasiestādēm kāda no partijām vai nē; LKS nostādīta neizdevīgā stāvoklī – partija nevar saņemt naudu, jo tai neatver kontu, paziņoja Mitrofanovs.

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Partijai pienākas līdzekļi, jo aizritējušajās parlamenta vēlēšanās tā ieguva vairāk nekā 2% balsu, kā arī ieveda savu deputātu Eiropas Parlamentā. Partija vērsās dažādās Latvijā reģistrētās bankās, taču tai tā arī neizdevās atvērt kontu. LKS ir spiesta piesaistīt Eiropas Komisijas uzmanību šai problēmai.

Реконструкция форсирования Киш-озера советскими войсками в день 75-годовщины освобождения Риги от немецко-фаштстских захватчиков. Мирослав Митрофанов и Татьяна Жданок. - Sputnik Latvija
Politika
Zaļo un zemnieku savienība saņems naudu, bet Latvijas Krievu savienība – nē

"Līdzekļu izmaksāšanas atteikumā no valsts budžeta pastāv zināmu Eiropas Savienības principu pārkāpumu pazīmes. Mēs to izmantosim, lai Eiropas Komisija liek Latvijas valdību šo naudu pārskaitīt. Pārkāpums saistīts ar to, ka kopumā ES tirgus ir vienots, kas skar preču un pakalpojumu tirgu, finanšu pakalpojumi – tie arī ir pakalpojumi. Tātad nedrīkst diskriminēt citu valstu bankas attiecībā pret Latvijas bankām, un mums konts ir "nelatviskā" bankā. Ja jau vienlīdzīgi – tātad jābūt vienlīdzīgiem," paziņoja Sputnik Latvija LKS līdzpriekšsēdētājs, bijušais eirodeputāts Miroslavs Mitrofanovs.

Kā otru vērā ņemamu argumentu strīdā ar Latvijas valsti LKS minēja "vispārējā likuma augstākās varas principa un demokrātisko brīvību pārkāpumu".

"Ja demokrātija ir, tas nosacījumiem, saskaņā ar kuriem tiek rīkotas vēlēšanas, arī jābūt vienādiem – neatkarīgi no tā, vai patīk varasiestādēm partija vai nē. Bet pie mums iznāk, ka pirms (Rīgas domes – red.) ārkārtas vēlēšanām - un tās notiks pēc diviem mēnešiem - mēs esam nostādīti ārkārtīgi nevienlīdzīgā stāvoklī, jo mūsu konkurentiem būs valsts nauda, bet mums nē," pateica politiķis.

Viņš paskaidroja, ka partijai priekšvēlēšanu aģitācijas laikā tagad ir jārēķinās tikai ar saviem iekšējiem resursiem, kamēr konkurentu reklāma jau karājas uz visām tumbām un skan no visiem radiouztvērējiem tostarp uz valsts līdzekļu rēķina.

"Eiropas Komisijai ir jāiejaucas šajā situācijā un jāpasaka Latvijas varasiestādēm: vai nu valsts finansējumu visiem, vai arī nevienam," nobeigumā sacīja Mitrofanovs.

Ziņu lente
0