Politika

"Saskaņa" atkārtoti savākusi parakstus par neuzticības izteikšanu Burovam

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Олег Буров.
Мэр Риги Олег Буров. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņas" deputāti solīja nepieņemt Rīgas budžetu, kamēr pie varas būs Oļegs Burovs, un tur doto vārdu – atkal cenšas panākt mēra atlaišanu no amata.

RĪGA, 24. janvāris – Sputnik. Partijai "Saskaņa" izdevies atkārtoti savākt nepieciešamos 20 parakstus, lai iniciētu Rīgas mēra Oļega Burova ("Gods kalpot Rīgai", GKR) atlaišanu no ieņemamā amata, vēsta TVNet.

"Saskaņas" deputāte Anna Vladova paziņoja, ka parakstījās visi 16 "Saskaņas" deputāti, tātad, arī Jānis Ločmelis, kurš iepriekš atsauca savu parakstu. Pirms dažām dienām Ločmelis apgalvoja, ka neatbalstīs otru mēģinājumu nocelt no amata Burovu.

Председатель Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
Politika
Burovs: Rīgas domi nevar vadīt no Briseles

Divu nedēļu laikā pēc pieteikuma iesniegšanas domes priekšsēdētājam ir jāsasauc ārkārtas sēde jautājumā par neuzticības izteikšanu viņam.

Turklāt Rīgas domes "Saskaņas" frakcija paziņoja, ka neatbalstīs pašvaldības budžetu 2020. gadam, kamēr mēra krēslā turpinās atrasties Burovs. "Saskaņas" deputāti paziņoja, ka negrasās piedalīties nedz Budžeta komisijas sēdē, nedz Finanšu un administratīvo lietu komitejas sēdē, kura ieplānota 27. janvārī.

Pēc Burova sacītā, pat ja komiteja neatbalstīs budžeta projektu, 31. janvārī mērs sasauks domes sēdi. Saskaņā ar likumu, pašvaldības budžets ir jāpieņem divu mēnešu laikā pēc valsts budžeta apstiprināšanas.

Ziņu lente
0