Politika

ASV Senāts apstiprinājis likumprojektu, kas paredz: Krievija ir "terorisma sponsors"

© Sputnik / Igor MikhalevВид на Капитолий в Вашингтоне
Вид на Капитолий в Вашингтоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starp valstīm, kas atbalsta terorismu, minēta Irāna, Ziemeļkoreja, Sīrija un Sudāna. Iepriekš tajā bija iekļauta Kuba, Irāka, Lībija un Dienvidjemena.

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. ASV Senāta Starptautisko lietu komiteja apstiprinājusi likumprojektu, kas uzdod valsts sekretāram nolemt, vai jāpasludina Krievija par terorisma sponsoru, aģentūrai RIA Novosti paziņoja komitejas preses dienests.

Starp valstīm, kas atbalsta terorismu, minēta Irāna, Ziemeļkoreja, Sīrija un Sudāna. Iepriekš tajā bija iekļauta Kuba, Irāka, Lībija un Dienvidjemena.

Bez tam komiteja apstiprināja rezolūciju, kas atņem valsts prezidentam Donaldam Trampam tiesības sākt valsts izstāšanās no NATO procedūru bez Kongresa atbalsta.

Заместитель директора Института стран СНГ Владимир Евсеев - Sputnik Latvija
NATO samits: Ķīna, Krievija un kosmoss

"Šodien tika pieņemti visi balsošanai iesniegtie ierosinājumi, izņemot vienu (likumprojektu par aizsardzību no Kremļa agresijas no 2019. gada)," informēja aģentūras sarunbiedrs.

Likumprojekts, kas attiecas uz Krieviju, uzdod Valsts departamenta vadītājam 90 dienu laikā pēc tā stāšanās spēkā sniegt slēdzienu minētajā jautājumā kompetentajām Kongresa komitejām. Tāpat viņam minētajā laika periodā jāpieņem lēmums par to, vai Krievijas kontrolētās bruņotās vienības atrodas Donbasā un vai uz tām līdz ar pašpasludināto Luganskas un Doņeckas tautas republiku bruņotajām vienībām attiecināms jēdziens "ārvalstu teroristiskas organizācijas".

Pie tam debatēs aizvadītajā nedēļā ASV valsts sekretāra vietnieks Deivids Heils atzīmēja, ka Valsts departaments neuzskata Krieviju par valsti, kas sponsorē terorismu. Pēc viņa vārdiem, ASV ir jāatzīst: Krievija pati ir teroristisku uzbrukumu upuris.

Iespējamie atbildes pasākumi

Krievijas Valsts domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Šerins paziņoja RIA Novosti, ka Krievija var izskatīt līdzīgu likumprojektu pret Vašingtonu.

Deputāts atzīmēja, ka Krievijai nav iemeslu atbalstīt teroristiskus grupējumus, taču vienlaikus šajā kontekstā radušies vairāki jautājumi Savienotajām Valstīm.

"Neviens teroristisks grupējums pasaulē nevar pastāvēt bez ārēja atbalsta, un tādi resursi ir tikai ASV," konstatēja politiķis.

Ziņu lente
0