Politika

Koalīcija atbalstīs Rīgas domes atlaišanu

© Sputnik / Sergey MelkonovЗаседание Рижской думы и вопросы кандидату в мэры Риги Олегу Бурову
Заседание Рижской думы и вопросы кандидату в мэры Риги Олегу Бурову  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koalīcijas frakciju pārstāvji ir gatavi atbalstīt galvaspilsētas domes atlaišanu un jaunās pašvaldības sastāva pilnvaru termiņa pagarinājumu.

RĪGA, 6. decembris – Sputnik. Koalīcijas partiju pārstāvji ir gatavi atbalstīt Rīgas domes atlaišanu un ārkārtas vēlēšanas galvaspilsētā, paziņoja viņi LTV7.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) plāno šodien paziņot, vai ir tiesisks pamatojums Rīgas domes atlaišanai. Pēc ministrijas vadītāja Jura Pūces domām, Rīgas dome jau otro reizi netiek galā ar savu autonomo funkciju – nodrošināt sadzīves atkritumu izvešanu, tādēļ tā var tikt atlaista.

Конгресс партии Согласие. Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Nils Ušakovs ir gatavs atgriezties Rīgas domē

Rīgas domes vadībai ir pretējs viedoklis. Tā apgalvo, ka VARAM rekomendācijas tika izpildītas, un nekādas ārkārtas situācijas Rīgā nav, savukārt domes atlaišana, ja tā notiks, būs politisks lēmums.

Gala lēmums pieder Saeimai, taču koalīcijas frakciju pārstāvji jau ir paziņojuši, ka ir gatavi atbalstīt galvaspilsētas domes atlaišanu.

"Mēs, protams, viennozīmīgi balsosim par Rīgas domes atlaišanu. Mums jau vairāk nekā gadu ir skaidrs, ka domē šādā sastāvā nespēj strādāt. Taču, protams, Saeimas uzdevums ir apsekot, lai Ministrijas sagatavotais dokuments atbilstu visiem likumiem. Attiecīgā Saeimas komisijas šo dokumentu pārbaudīs," paziņoja Juta Strīķe, Jaunās konservatīvās partijas Saeimas frakcijas vadītāja.

"Šāds process, kā ikvienas domes atlaišana, var notikt tikai ar ļoti nopietniem tiesiskiem pamatojumiem un argumentiem. Pirmām kārtām, par to atbild ministrija, bet, protams, gan Saeimai, gan Ministru kabinetam tas ir jāatbalsta. Un ja jautājums tiks iesniegts balsojumam, Nacionālās apvienības deputāti noteikti to atbalstīs. Atgādināšu, ka savulaik ministrs no mūsu partijas Kaspars Gerhards arī sagatavoja šādu likumprojektu. Varu sacīt – labāk vēlu, nekā nekad," norādīja Raivis Dzintars, Nacionālās apvienības frakcijas vadītājs.

Министр охраны среды и регионального развития Юрис Пуце (Для развития/За!) - Sputnik Latvija
Politika
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs draud atlaist Rīgas domi

"Ja šāds piedāvājums tiks saņemts, ja tas būs juridiski pamatots, es neredzu nevienu iemeslu, kādēļ valdošā koalīcija – un ne tikai valdošā koalīcija – nenobalsotu par šo piedāvājumu. Tātad, ja ir tiesisks pamats Rīgas domes atlaišanai, tad tas ir jāizdara," uzskata Daniels Pavļuts, "Attīstībai/Par!" frakcijas vadītājs.

"Mēs redzam, ka Rīgas dome jau ilgu laiku netiek galā ar saviem pienākumiem. No tā cieš Rīgas iedzīvotāji. Un mēs kā partija atbalstīsim domes atlaišanu," norādīja Ēriks Pucens, KPV LV frakcijas vadītāja vietnieks.

"To es jau varu pateikt tieši. Ja šāds likumprojekts tiks piedāvāts parlamentam un pie tā strādās juristi – jo tam ir jābūt ļoti pamatotam, – mēs to visdrīzāk atbalstīsim," uzsvēra Ainārs Latkovskis, "Jaunās Vienotības" frakcijas vadītājs.

Ar sešdesmit vienu koalīcijas balsi absolūti pietiek tam, lai dome tiktu atlaista.

Ziņu lente
0